TAEKWONDOO: Poskoci uspješni u nastavku sezone

Taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja nastupio je na dva međunarodna taekwondo natjecanja na kojima je osvojio 2 pokala za ekipne uspjehe te 13 medalja za pojedinačne, 6 zlatnih, 5 srebrnih i 2 brončane medalje.

Na turniru u Hadžićima nastupio je posuški tim formaša i bili su jako uspješni. Zlatne medalje u formama osvojili su Sara Grubišić, Manda Pekas i Mate Dragoja, srebrne su osvojili Igor Gavrić, David Dumančić i Lucija Bašić a Jelena Bakula je osvojila brončanu medalju. Formaši su također osvojili pokal za ekipno drugo mjesto u formama.

U Hadžićima su u sportskoj borbi nastupili Ružica Crnogorac i David Bašić, posuški juniori koji se pripremaju za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u studenom na Cipru. Ružica i David su osvojili zlatne medalje u svojim kategorijama. Poskoke je na ovom turniru vodio trener Petar Boban.

U Omišu su nastupili posuški kadeti koji su se natjecali u sportskoj borbi. Luka Bašić je osvojio zlatnu medalju, Ilija Jukić i Matej Bešlić srebrnu a Slavo Jukić brončanu. Sa ovim rezultatima Posušani su osvojili pokal za ekipno prvo mjesto među kadetima. Poskoke su u Omiš vodili trenerica Martina Kovač i Andrija Jukić.

“Nakon kraće pauze od natjecanja jako uspješno smo krenuli u nastavak sezone u kojoj nas do kraja godine očekuje još dosta natjecanja. Naši formaši koje vodi Lucija Bašić imali su uspješan nastup u Hadžićima te pokazali da su među najboljima u BiH. Također su i juniori odradili dobre borbe u sklopu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo gdje će nastupiti pod zastavom BiH. Do tada ih očekuje još nekoliko kontrolnih natjecanja i okupljanja na treninzima reprezentacije da bi se što bolje pripremili. U Omišu su nastupili naši kadeti koje je vodila trenerica Martina Kovač. Ostvarili su dobre rezultate osvojivši jedno zlato, dva srebra i broncu te pokal za ekipno prvo mjesto. Sljedeći naš nastup je u Splitu 30.09.2017., a u tijeku su i pripreme za 1. Prvenstvo Herceg-Bosne kojem je organizator Taekwondo Savez Herceg-Bosne a naš klub domaćin” – kazao je za Jabuku.tv Petar Boban, glavni trener u Taekwondoo klubu “Poskok” iz Posušja.

Iz ovog kluba nisu propustili priliku zahvaliti se i sponzorima koji su im omogućili odlazak na ova dva natjecanja, a to su BRAMAC d.o.o. Sarajevo i renta a car “BGL” Posušje!!!

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: