Taekwondo kluba „Poskok“ iz Posušja napravio odlične rezultate

U utorak 16. rujna 2014. godine u prostorijama  zgrade Općine Posušje načelnik Općine g. Branko Bago i ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Helena Lončar ugostili su sportaše i trenere taekwondo kluba ”Poskok” iz Posušja.

Taekwondo klub ”Poskok” je u mjesecu svibnju 2014. godine bio domaćin Državnog prvenstva u taekwondou na kojem se okitio i titulom ekipnog prvaka BiH. Ovom su prilikom načelnik Općine i ministrica nadležna za sport u ŽZH željeli  zahvaliti sportašima posuškog kluba što su na ovaj način doprinijeli promicanju sporta i kulture zdravog života kako u Posušju i ŽZH tako i na prostoru cijele BiH.

Načelnik se obratio mladim sportašima i trenerima u kratkom govoru gdje je pohvalio ove a i sve dosadašnje rezultate koje je klub ostvario u 11 godina od kada postoji i djeluje na prostoru Općine Posušje. Riječima hvale se pridružila i ministrica prof. Helena Lončar koja je istakla da je ponosna na rezultate koje ostvaruje posuški klub, posebno zato jer je to jedini taekwondo klub u ŽZH. U nadi da će se ovaj prekrasni olimpijski sport u budućnosti proširiti i na druge općine u Županiji zahvalila se upravi i trenerima kluba na odličnom vođenju i upravljanju s obećanjem da će i dalje podupirati ovaj sport.

Glavni trener kluba Petar Boban je domaćinima u kratkom izlaganju govorio o taekwondo sportu, pravilima natjecanja i općenito o radu kluba i problemima s kojima se susreću,nakon čega mu je g. Bago uručio priznanje za postignute rezultate na Državnom prvenstvu u 2014 godini.

Taekwondo klub „Poskok“ je sa osvojenih 30 medalja na Državnom prvenstvu 2014 postao ekipni prvak BiH. Na tom prvenstvu Posušje je dobilo 12 prvaka Države u ovom olimpijskom sportu.

Nakon ljetne stanke taekwondo kub „Poskok“ je započeo sa radom i otvorio mogućnost upisa novih članova te poziva sve od 3-15 godina da im se pridruže.

Klub do kraja godine očekuju nastupi na međunarodnim turnirima u Srbiji, Hrvatskoj i BiH gdje će priliku za nastupe dobiti više od 50 članova kluba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.