Taekwondo klub “Poskok-Kočerin” istinska senzacija prvenstva FBiH

U Čapljini je protekloga vikenda održano Prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine za 2018 godinu u taekwondou. Organizator prvestva bio je Taekwondo Savez Federacije BiH a domaćin taekwondo klub Čapljina. Na Prvenstvu je nastupilo 270 natjecatelja u disciplinama sportske borbe i izvođenja taekowndo formi.

Taekwondo Klub „Poskok“ iz Posušja nastupio je sa 22 natjecatelja koji su se izborili za 20 medalja od kojih je 6 zlatnih, 7 srebrnih i 7 brončanih.

Što se tiče ekipnih rezultata posuški klub je treću godinu za redom prvak Federacije BiH u formama. U sportskoj borbi u ukupnom poretku od 26 klubova „Poskok“ iz Posušja zauzeo je 10 mjesto, prvi je bio Novi Grad iz Sarajeva, drugi Magone iz Livna a treća Bosna iz Visokog. U ekipnoj konkurenciji seniora i seniorki „poskoci“ su zauzeli ekipno 3. mjesto dok su seniorke zauzele ekipno 2. mjesto.

Zlatnu medalju u sportskoj borbi osvojila je Martina Kovač, seniorka do 62 kilograma a u formama Mate Dragoja, Jelena Bakula, Martina Grubišić, Sara Grubišić te u paru Matej Bešlić i Jelena Bakula.

Srebrne medalje u sportskoj borbi osvojili su Mihaela Senjak, Marin Begić i Marko Đerek a u formama Matej Bešlić, Igor Gavrić, Iva Tomić, Anela Jukić i Antea Bašić.

Brončane medalje u sportskoj borbi osvojili su Antonio Bešlić, Slavo Jukić, Ilija Jukić, Igor Gavrić i Sara Grubišić a u formama Martin Crnogorac i David Dumančić.

Iznenađenje ovog Prvenstva kada su u pitanju forme bio je taekwondo klub „Poskok-Kočerin“ iz Širokoga Brijega kojem je ovo bio prvi službeni nastup od osnivanja kluba. „Poskok-Kočerin“ nastupio je na Prvenstvu u formama sa 12 natjecatelja u 2 uzrasne kategorije gdje je ostvaren stopostotni učinak osvojivši 5 medalja od kojih su 2 zlatne i 3 brončane.

U kategoriji kadetkinja Magdalena Kvesić osvojila je zlatnu medalju a Nika Vukoja i Monika Ivanković brončane. U kategoriji kadeta Leonardo Mikulić osvojio je također zlatnu medalju a Ante Galić brončanu. Sa ovim izvrsnim rezultatima kočerinski „poskoci“ izborili su se za 3 mjesto u ukupnom poretku iza prvaka „Poskoka“ iz Posušja i drugoplasiranog „Magonea“ iz Livna.

Paralelno s Prvenstvom Federacije BiH održan je i „Otvoreni kup Čapljine 2018“ gdje su nastupile neslužbene kategorije mlađih kadeta i limača u disciplinama sportske borbe i kicka. Za posuški klub nastupilo je 6 limača u sportskoj borbi koji su se izborili za 6 medalja. Srebrne medalje su osvojili Anamarija Miličević, Marta Grubišić i Sara Sabljo a brončane Jozo Boban, Ivana Čutura i Petra Polić. Taekwondo klub „Poskok-Kočerin“ nastupio je sa dvije djevojčice koje su osvojile dvije srebrne medalje u disciplini kick, to su Anamarija Gašpar i Emanuela Mikulić.

“Obzirom da naši treneri treniraju obadva kluba ja sam prezadovoljan ostvarenim rezultatima na Prvenstvu. Taekwondo klub ‘Poskok’ iz Posušja je već treću godinu za redom prvak Federacije BiH u formama i ovaj rezultat je bio za očekivati. Posebno me raduje uspjeh mladih sportaša iz ‘Poskok-Kočerin’ iz Širokoga Brijega koje trenira naš trener Danijel Boban i koji su ostvarili odličan rezultat na Prvenstvu”, kazao je u osvrtu na proteklo prvenstvo trener Petar Boban.

“Kada je pitanju sportska borba na ovom Prvenstvu se istakla naša seniorka Martina Kovač koja je odradila dvije odlične borbe, osvojila zlatnu medalju i na taj način se oprostila od aktivnog natjecanja u taekwondou nakon čega će kao trenerica nastaviti još aktivnije prenositi svoje veliko znanje i iskustvo na naše mlade članove. Jako dobru finalnu borbu je odradila i naša seniorka Mihaela Senjak koja je nažalost nakon izjednačenog rezultata izgubila na zlatni bod od predstavnice Novog Grada iz Sarajeva. U nastavku sezone očekuju nas nastupi na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj, BiH i Austriji te nastup na Europskom seniorskom prvenstvu u Rusiji gdje će naša članica Mihaela Senjak zajedno samnom predstavljati Bosnu i Hercegovinu”, dodao je Boban.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Bravo za momke i cure iz župe kocerin.ima ih i iz ljubotica.samo naprid.i još jedan ispravak Nika Vukoja je osvojila 2 a ne 3 mjesto znaci srebro.i ovim putem pozivamo sp savez grada da ih podrzi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.