Svoje usluge u Rusiji obustavio je i Spotify

Spotify je još početkom ožujka uklonio sadržaj RT-a i Sputnika te je zatvorio svoj ured u Rusiji, a sada se odlučio i na novi korak.

Tvrtka, naime, obustavlja svoje usluge u zemlji i to prvenstveno zbog nedavno donesenog zakona koji kažnjava širenje lažnih vijesti o ruskim oružanim snagama s do 15 godina zatvora.

Glasnogovornik Spotifya potvrdio je ovu informaciju za The Verge, rekavši da je tvrtka uistinu vjerovala da je od kritične važnosti pokušati održati njihovu uslugu operativnom u Rusiji kako bi pružili pouzdane i neovisne vijesti te informacije u regiji.

No, kako kaže glasnogovornik tvrtke, nedavno doneseni zakoni koji dodatno ograničavaju pristup informacijama, eliminiraju slobodno izražavanje i kriminaliziraju određene vrste vijesti, ugrožavaju sigurnost zaposlenika Spotifya, pa čak i korisnika platforme.

Nakon što smo pažljivo razmotrili naše mogućnosti i trenutne okolnosti, došli smo do teške odluke da potpuno obustavimo našu uslugu u Rusiji, zaključio je glasnogovornik jednog od najvećih streaming servisa, javlja Bug.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.