Svjetski putnik napravio popis 10 najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji

Odabrati najljepše mjesto u nekoj državi težak je zadatak, no svjetski putnik Robert Dacešin odvažio se na ovaj izazovni korak, točnije, odabrao je najljepša mjesta u bivšoj Jugoslaviji.

Eh, da smo ostali ista država, kakva bismo država bili, čovječe; planine, more, stari gradovi, rijeke i jezera, sve smo imali, kaže ovaj pustolov iz Banje Luke, koji je napustio klasični uredski posao od 8 do 16 sati kako bi putovao svijetom, navodi Pun kufer.

U videozapisu pod nazivom “Ovo je 10 najljepših lokacija u bivšoj Jugoslaviji”, koji je dosad pregledalo više od četvrt milijuna ljudi, izdvojio je magična mjesta koja su ga osvojila svojim prirodnim ljepotama, arhitekturom, kulturom i gastronomskom ponudom.

Najveći broj mjesta na ljestvici – čak njih pet – nalazi se u Hrvatskoj. Štoviše, na prvom mjestu ljestvice najljepših mjesta bivše Jugoslavije Robert Dacešin stavio je hrvatski nacionalni park Plitvička jezera.

Treće mjesto ljestvice rezervirano je za otok Hvar, šesto mjesto za Dubrovnik, dok se na zadnjem mjestu liste nalazi Šibenik.

Na Robertovu popisu najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji nalaze se i divna mjesta iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

10 najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji prema izboru Roberta Dacešina:

 1. NP Plitvička jezera, Hrvatska
 2. Ohrid, Makedonija
 3. Otok Hvar, Hrvatska
 4. Kotor, Crna Gora
 5. Nacionalni park Tara, Srbija
 6. Dubrovnik, Hrvatska
 7. NP Sutjeska, Bosna i Hercegovina
 8. Bled, Slovenija
 9. Novi Sad, Srbija
 10. Šibenik, Hrvatska

U videu Roberta Decašina otkrijte zašto su se baš ovih 10 mjesta našla na njegovu popisu najljepših mjesta u bivšoj Jugoslaviji.

(www.jabuka.tv | Foto: Unsplash)

14 komentara

 • ,, Eh, da smo ostali ista država, kakva bismo država bili, čovječe; planine, more, stari gradovi, rijeke i jezera, sve smo imali…”
  mali slušaj ti, Hrvatska TO IMAMA I BEZ SMRDIJE JUGE! More, planine, stare gradove, livade, polja i …… sve imamo

 • Osobno mi je postao previše dosadan i naporan ovaj lik, zar smo zaboravili da je u glavnoj pozadini svih ovakovih internetskih zvijezda i nomada – influenciranje, tj. narcisoidno snimanje svoje face koja dominira svakim prikazom i naslovnicama priloga koje objavljuju, odnosno ono što je još znakovitije jest sama činjenica da sve ovo što oni rade jest isključivo poradi broja klikova, tj. poradi podebljavanja njihovih bankovnih računa i kartica jer je sve ovo samo da zarađuju, a zarađuju na svakom kliku, pa evo samo klikajte …. skidam ja kapu njemu za svu dobru promociju ali hoće li ikad taj lik promovirat nešto više i u većoj mjeri našu hrvatsku zapadnu Hercegovinu ili Dalmaciju ili bilo koji dio gdje su Hrvati pa čak i Muslimani u većinskom udijelu stanovništva ? čisto sumnjam. Toga ima ali vrlo vrlo raritetno. I još sad ovo s bivšom poshranom jugom ….dosta toga govori o nekim afinitetima lika iza leđa

  • Zasto bi morao imati nekakve afinitete ako ne promovira po tebi eto vecinski mjesta s hrvatskim stanovnistvom? Nigdje veze, jedino u ovim zlibinama necije subjektivno misljenje poput ljepote se ponovno etiketira kao nekakvi smijesni nacionalizam. Izadjite iz tih jebenih uskih okvira shvacanja provincijalci jalni.

 • Sta ima lose u tome sto je decko ogranicio prostor gdje je rangirao lnajljepsa mjesta? Cemu odmah Juga, cemu pljuvacina, ta necemo se vracati u to vrijeme.

 • Najveće zlo koje je snašlo narod Hrvatski je ta yugoslavija, nami je bila maćeha a srbima majka. U nasljeđe je ostavila izdanke bivših sluga čija djeca i unučad i danas rade protiv jedine nam Hrvatske.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.