Svjetska rekorderka ostala bez nastupa na SP-u zbog bizarnog razloga

Svjetska rekorderka u troskoku Venezuelanka Yulimar Rojas neće se na Svjetskom atletskom prvenstvu natjecati u skoku u dalj nakon što je njezina kvalifikacijska daljina od 6,93 metra proglašena nevažećom zbog neodobrenih tenisica.

Dvostruka svjetska prvakinja u troskoku premašila je kvalifikacijsku normu za skok u dalj u lipnju na atletskom mitingu u Guadalajari, ali je, prema Svjetskoj atletskoj federaciji, nosila tenisice za troskok, koje nisu dopuštene na natjecanju u skoku u dalj.

Rojas se namjeravala natjecati u skoku u dalj nakon ovog natjecanja, s odobrenim tenisicama, kako bi se kvalificirala za Svjetsko atletsko prvenstvo u Oregonu 2022., ali ozljeda je to spriječila, stoji u priopćenju Svjetske atletike.

Odobrena granica debljine potplata za tenisice za skok u dalj je 20 mm, a za troskok 25 mm.

Znamo da je ovo razočaravajuće za Yulimar Rojas i njezine obožavatelja, ali jako se veselimo gledati gospođu Rojas kako se natječe u troskoku na Svjetskom prvenstvu u Oregonu 2022. i uspijeva se kvalificirati u obje discipline sljedeće godine na Svjetskom atletskom prvenstvu u Budimpešti 2023., priopćila je Svjetska atletska federacija.

Svjetsko prvenstvo u Eugeneu počinje 15. srpnja.

(Hina | Foto: Dylan Martinez/Reuters)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.