Svinjogojci nastavljaju prosvjede diljem Hrvatske

Nezadovoljni svinjogojci i dalje blokiraju državnu cestu D55 nedaleko graničnog prijelaza Županja-Orašje, a najavljuju i nove prosvjedne punktove ističući kako ne misle odustati od zahtjeva.

Duško Pavlik, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje, koji je uz Stožer za obranu hrvatskog sela organizator prosvjeda koji traju već 11 dana, kaže kako je održavanje svinjokolja i omogućavanje prometa zdravim svinjama i dalje najveći prioritet, javila je Hina.

Želimo da nam se dopusti klanje zdravih svinja. Mi nismo nezadovoljni sastankom s ministricom poljoprivrede. Od 11 spornih točaka, devet je usvojeno, a što se tiče svinjokolja i famoznog 15. prosinca kada bi navodno bile dozvoljene mi pristajemo i na to, ali dajte nam napismeno da ćemo tada sigurno moći klati naše svinje, kazao je Pavlik.

Vladinu mjeru kojom se daje 600 eura za kupnju svinjskih polovica ocijenio je “kupovinom ljudi” i to polovicama “sumnjive kvalitete koje će se kupovati iz Danske, Poljske ili Nizozemske”.

Najavio je i otvaranje novih prosvjednih punktova u Lipovcu, Donjem Miholjcu i Novoj Gradiški.

Uništena je Slavonija; Pred bankrotom 444 OPG-a

(www.jabuka.tv | Foto: Borna Jaksic / Pixsell)

3 komentara

  • ANemični sad u vjestima naziva prosvjednike opasni ekstremisti sto je dno dna ljuckosti ljudi se bore za goli život ,On sve dade strancima unisti sve sto vridi u Htvackoj iseli narod.

  • Kakvi poljoprivrednici. Uzimaju poticaje i pogodnosti a proizvodnja nula. A od poticaja kupuju apartmane po moru. Država nema nikakvu kontrolu nad sredstvima koje daje u svrhu poticaja, kako se sredstva troše.
    Hrvatska ima 3 možda 4 milijarde usd
    Poljoprivredne izvoz a Danska 16 milijardi porrivrednog izvoza.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.