Svih 12 premijerligaša za trokružni sustav natjecanja

Bude li onako kako žele klubovi naredna sezona nogometne Premijer lige BiH brojat će 33 kola i neće biti Lige za prvaka i opstanak.

Naime, kako je obznanjeno na današnjem sastanku svih 12 klubova izrazilo je želju da se igra trokružno, kao i da umjesto na četiri stranca i u narednoj sezoni mogu računati na šest. To je epilog “informativnog” sastanka u Vogošći, javlja SportSport.ba.

“Izvršni odbor donosi ove odluke i usvaja propozicije natjecanja. Ne treba prejudicirati odluku, ali je praksa NS BiH da se uvažavaju prijedlozi klubova jer su oni ti koji igraju ligu. Savez će uzeti u obzir sve dobre i loše strane i gledat će da donese odluku u korist nogometa, klubova i na kraju u korist Saveza”, kazao je generalni tajnik NS BiH Jasmin Baković.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Za taj sustav su bili svi i prije..Jedino se tadašnji predstavnik Širokog nije slagao i tražio je da se igra sadašnji sistem.Udovoljeno mu je a pokazalo se koliko je to neinteresentno.Široki je i sa tim pokazao koliko je seljast klub jer je njima bilo bitno da sa (njima velikim klubovima) Zrinjskim,Sarajevom,Željezničarom igraju 2 puta na pecari.Stvarno zaostalo.Tipično seljački kao i nk široki.Njima je doživljaj igrati sa ova 3 kluba zato im oni u više navrata i prepuštaju bodove.Nepobitna činjenica je to….To znaju i djeca sa 4 osnovne koja su malo bolje educirana.

  • Baš čudno kako se Široki složio.Ne vjerujem ja u to.Oni su vjerovatno bili za postojeći sisatem.Ako se izmjeni ovaj sistem onda će oni redom gubit po bosni jer za njih je Simin Han Mančester.Ako se igra ozbiljna utakmica oni nemogu gola dati ni Jedinstvu iz Bihaća.Ovako Bit će parovi po kladionicama pa će oni pobjedjivat i na koševu,grbavici,Mostaru,tuzli itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.