Švicarci ušli na tržište špedicije u BiH

Grupacija Militzer&Munch, sa sjedištem u Švicarskoj, otvorila je dvije nove kćeri-tvrtke – u Bosni i Hercegovini (Sarajevo) i u Crnoj Gori (Podgorica).

Novoosnovane kompanije, koje su započele rad krajem kolovoza, jačaju mrežu na Balkanu i klijentima nude cjelokupan portfolio usluga ove njemačke transportno-logističke kuće, s fokusom na organiziranje drumskog transporta (FTL i LTL) i carinjenje, priopćeno je iz ove kompanije.

Na oba nacionalna tržišta Militzer&Munch vidi veliki potencijal za daljnji rast, navodi se u priopćenju Grupacije.

Ova ekspanzija, kako je priopćeno, dolazi kao očekivani korak nakon izuzetnih rezultata kompanije u Srbiji.

Nacionalna podružnica osnovana 2019. u Beogradu, naime, razvija se bolje nego što se očekivalo, a Srbija će u budućnosti služiti kao centar grupacije Militzer&Munch za Zapadni Balkan.

Mnogi kupci sa kojima radimo u Srbiji, prije svega iz sektora modne i tekstilne, kao i automobilske i kemijske industrije, aktivni su i na drugim tržištima u regiji. Zbog toga će dvije nove nacionalne kompanije uglavnom prevoziti robu za preduzeća iz ovih industrija, kaže Nikola Vasiljević, generalni direktor Militzer & Munch u Crnoj Gori i BiH i izvršni direktor kompanije u Srbiji.

Otvaranjem novih nacionalnih podružnica, povezat ćemo nekoliko tržišta s visokim potencijalom rasta, uz istovremeno jačanje mreže, navodi Filip Simović, generalni direktor Militzer & Munch Srbija.

Transport ka BiH ili Crnoj Gori stiže na odredište preko Beograda, gdje smo nedavno postali vlasnici logističke nekretnine, koju smo prethodno iznajmljivali, rekao je Simović, prenosi BiznisInfo.ba.

U regionu Balkana, Militzer & Munch posluje i na lokacijama u Grčkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj i nudi širok spektar logističkih usluga.

(www.jaubka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.