Svi na ulice: Pretvaraju glavni grad u ogromni kafić i restoran

U Vilniusu će biti dovoljno mjesta da svi koji to požele sjednu na terasu, upijaju sunce uz kavicu ili ručak. Gradske vlasti odlučile su dopustiti barovima i restoranima slobodno postavljanje stolove na ulice i trgove.

Povod je postupno ublažavanje ograničenja mjera nastalih zbog koronavirusa, no socijalni razmak i dalje se treba držati.

Sjedenje u kafićima i restoranima bit će dopušteno samo na otvorenom, a stolovi s gostima moraju biti udaljeni najmanje dva metra, zbog čega građani navijaju za toplo i sunčano vrijeme.

Ugostitelji u starom dijelu grada, kojim vijugaju strme uličice, razočarani su jer nemaju dovoljno mjesta za stolove, no zbog toga će grad otvoriti nove javne lokacije koje će kafići i restorani moći koristiti kako bi se grad održao na životu.

Više od 160 kafića, barova i restorana prijavilo se za nove gradske terase, a prema potrebi, grad će osigurati dodatne kvadrate. Osim kafića, u ponedjeljak će se otvoriti i trgovine, frizerski saloni i saloni ljepote, knjižnice te muzeji.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Cuj ,2 metra i 2 covjeka za stolom?😂Stvarno smijesno ,a primjer dođe na kavu obitelj s 4 ili 5 clanova koji svaki dan borave zajedeno i oni trebaju sjesti za 3 stola???Dajte ljudi vise sta vam je budite normalni dije “logika “u svemu ovome???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.