Svi koji se vrate u HNŽ iz zemalja pogođenih koronavirusom dužni su se javiti

Sve osobe koje su se vratili u HNŽ iz zemalja pogođenih koronavirusom dužne su se javiti svom liječniku ili Zavodu za javno zdravstvo.

Naime, na sastanku Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije održanom u utorak u Mostaru, pojašnjeno je kako se osobe s mjestom prebivališta u HNŽ-u, koje su se vratile iz epidemijom pogođenih zemalja, odnosno Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, bez obzira na to imaju li simptome bolesti ili ne, trebaju telefonski javiti svom obiteljskom liječniku od kojega će dobiti daljnje upute.

Na osobit način istaknuto je kako osobe u samoizoliranju, koje su u radnom odnosu, bez poštivanja postupka dobivena od obiteljskog liječnika, neće moći ostvariti pravo na bolovanje.

Osobe koje nemaju prebivalište, a nalaze se u HNŽ-u te su se vratile iz epidemijom pogođenih zemalja, bez obzira na to imaju li simptome bolesti ili ne, trebaju se telefonski javiti Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a radi savjetovanja o daljnjem postupanju te ostati u kućnom samoizoliranju.

Detalj sa sastanka Kriznog stožera (Foto: Vlada HNŽ)

Od ponedjeljka do petka, tijekom radnog vremena, mogu se javiti na: 036/551-478. Izvan radnog vremena i vikendom mogu pozvati ili poslati SMS poruku na mobilne brojeve telefona: 061/713-741 i 061/327-281.

Također, na sastanku je istaknuto kako je do sada izdano 20 rješenja o samoizoliranju na području HNŽ-a.

Članovi Kriznog stožera održali su i sastanak s ravnateljima i predstavnicima domova zdravlja u HNŽ-u koji su dobili smjernice o daljnjem postupanju kod potencijalnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

U BiH još nema korona virusa: Stigli rezultati nalaza za muškarca iz Tomislavgrada

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.