Svi imaju nove opcije na Facebooku, a vi ste još zapeli na starima? Evo u čemu je stvar – Jabuka.tv

Svi imaju nove opcije na Facebooku, a vi ste još zapeli na starima? Evo u čemu je stvar

Imate li osjećaj da svi oko vas dobivaju nove, naprednije, opcije na Facebooku i Facebook Messengeru?

Da govore o novom izgledu aplikacije ili web stranice, a vi ste i dalje zapeli na starom? Ili već uvelike koriste nove usluge, poput Facebook Datinga, a vi ga još uvijek bezuspješno tražite u meniju? Možda ste nabavili novi Oculus Quest 2 koji ne možete koristiti iako imate sve traženo?

Kad je riječ o Facebooku, najvećoj društvenoj mreži na svijetu, uvođenje novih opcija nije lako ni jednostavno i najčešće se provodi postupno. No, ako stalno imate osjećaj da posljednji dobivate te novosti, vjerojatno nije problem u postupnom uvođenju.

Možda je stvar u vama i vašem profilu na Facebooku. Naime, Facebook ima sustav gradiranja profila korisnika, ovisno o tome poštuje li korisnik pravila korištenja i smjernice za objavu sadržaja na toj društvenoj mreži, piše Zimo.

Nova opcija na Instagramu i Messengeru omogućit će još veću privatnosti u komunikaciji

Tako ako često mijenjate ime svog profila, dobijete neku opomenu od Facebooka ili vas pošalju u time out i zabrane objavljivanje zbog širenja lažnih informacija ili nepodobnih videa, status vašeg profila pada. Što je on niže, to ćete dulje čekati na neke opcije i mogućnosti. Poput nedavno predstavljenog Datinga ili Oculus Quest 2.

Naime, u slučaju Datinga, kako bi sveli mogućnost zloupotrebe na najmanju mjeru, u Facebooku su odlučili ograničiti pristup toj usluzi svima mlađima od 18, novim korisnicima, sumnjivim računima i korisnicima koji su se ogriješili o njihova pravila. Tako se žele osigurati da svaki korisnik ima samo jedan profil i da je taj profil istinit odnosno da zaista predstavlja tu osobu.

Pojednostavljeno rečeno, ako ste član Facebooka dulje od šest mjeseci i do sad niste ništa zgriješili, niste objavili ništa zbog čega bi vas drugi korisnici prijavili, a administratori blokirali, vaš se profil smatra in good standing odnosno dobrog statusa i možete pristupiti novim opcijama.

U protivnom, možete tražiti da se vaš profil revidira, no kako zbog pandemije u Facebooku rade od kuće, to znači i da ćete dulje čekati na revidiranje odnosno da će ga odraditi automatski sustav, koji često i nije popustljiv.

Facebook optužen da prisiljavanje osoblje na povratak u urede

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.