Svi igrači u NBA ligi će dobiti pune plaće 15. travnja

Iako u NBA ligi nije odigrana nijedna utakmica od 11. ožujka, kad je obznanjeno da je centar Utah Jazza Rudy Gobert pozitivan na koronavirus, svim igračima najbolje košarkaške lige svijeta bit će isplaćene pune plaće 15. travnja, kad većini igrača na bankovne račune sjeda sljedeća rata iz ugovora, objavili su američki mediji.

Prema originalnom rasporedu 15. travnja je trebao završiti osnovni dio sezone, dok zbog pojave koronavirusa među NBA igračima nije odgođeno posljednjih 259 utakmica.

Povjerenik NBA lige Adam Silver izjavio je početkom ovog tjedna da odluke o tome što će biti s ovom sezonom neće biti prije svibnja. Zasada nijedna utakmica nije otkazana, a 18. travnja je datum kad je, u normalnim okolnostima, trebalo početi doigravanje. U slučaju skraćivanja ili otkazivanja ostatka sezone, gubici u NBA ligi će se brojati u stotinama milijuna dolara.

Većini igrača se rate iz ugovora isplaćuju 1. i 15. u mjesecu. Tako bi već 1. svibnja NBA košarkaši mogli dobiti umanjene plaće, jer u kolektivnom ugovoru postoji podloga za to u slučaju nepredvidivih okolnosti, među koje spada i pandemija. Prema kolektivnom ugovoru igrači bi mogli izgubiti 1,08 % svoje godišnje plaće za svaku neodigranu utakmicu.

Michael Jordan nakon osam godina dobio sudsku bitku u Kini

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.