Sveučilište u Mostaru sutra dodijeljuje počasni doktorat Miroslavu Lajčaku

Sveučilište u Mostaru (SUM) dodijelit će u četvrtak, 12. rujna titulu počasnog doktora (doctor honoris causa) Miroslavu Lajčaku, ministru vanjskih poslova Slovačke, bivšem predsjedavajućem Opće skupštine Ujedinjenih naroda i Visokom predstavniku u BiH.

Svečanost dodjele počasnog doktorata održat će se na Filozofskom fakultetu u amfiteatru Sokrat u 12 sati, priopćio je Ured za odnose s javnošću SUM-a.

Nakon dodjele počasnog doktorata, Lajčak će održati predavanja na Sveučilištu.

U knjižici počasnog doktorata koja se prigodno tiska u ovakvim prilikama povjerenstvo za izbor Lajčaka istaknulo je kako je “često naglašavao u svojim javnim istupima da je nepravedno i licemjerno Bosnu i Hercegovinu zvati propalom državom jer je Bosna i Hercegovina ono što je međunarodna zajednica napravila od nje”.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić istaknuo je kako mostarsko sveučilište izuzetno cijeni i nastojanja gospodina Lajčaka da se ljestvica vrijednosti SUM-a danas može temeljiti samo na prvenstvu znanosti, kulture i obrazovanja te da Bosna i Hercegovina može biti spašena obrazovanjem.

 I zaista znanstvenici najbolje mogu preuzeti znanje od razvijenih i kritički ga prenijeti mladima. Upravo su znanstvenici najbolji učitelji i učenici. Stalni napredak i ugled postiže se samo stvarnim vrijednostima, a to su proizvodi čovjekova uma i ruku, poručio je Tomić.

Lajčak je napisao da je “Slovačka Republika nastojala i nastoji sveobuhvatno razvijati odnose s Bosnom i Hercegovinom, ne samo u političkoj i ekonomskoj sferi, već i u području kulture, znanosti, sporta i obrazovanja”.

 Istodobno, jedinstvenu društvenu i vjersku raznolikost BiH, čiji je jedan od simbola nedvojbeno Mostar, doživljavamo kao Vaše bogatstvo i istinsku vrijednost, ustvrdio je Lajčak, navodi se u priopćenju.

Mostar: Predstavljanje Zbornika radova “Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu”

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Kakvi pocasni doktorati, o čemu vi pricati
    stisni prdi i zasluzi, sta vise pocasno
    ovi politicari su izgubili svaku mjeru, stvarno nisu normalni,
    imaju sve pogodnosti kao Tito!!!

  • Čović bi isto trebao dobiti počasni doktorat jer je uništio i rastjerao Hrvate iz BiH ,Boras mu je dao titulu akademika jer je lopov kao i Boras baš interesantno jugosloven na čelu Hrvata jebo vas on

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.