Sveučilište u Mostaru promoviralo 25 novih doktora znanosti

Svečana promocija novih 25 doktora znanosti Sveučilišta u Mostaru (SUM) upriličena je u četvrtak u amfiteatru Medicinskog fakulteta SUM-a.

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić kazao je kako promovirani doktori znanosti dolaze iz svih društvenih područja i svih polja i grana koje se izučavaju na mostarskom sveučilištu.

Sveučilište u Mostaru je relativno “staro sveučilište” kada gledamo starosnu strukturu, a svi novi doktori, koji će potencijalno sutra biti docenti, snaga su ovog sveučilišta, naglasio je Tomić.

Podsjetio je kako je prošle godine promovirano 55 doktora znanosti te da su mnogi doktori zaslužni za jačanje sveučilišnih kapaciteta.

Vjerujemo da ćemo narednih godina, razvijajući nove interdisciplinarne studije, doktorske studije i studije na engleskom jeziku, još više ojačati naše kapacitete i sveučilište pripremati za novu eru, integrirano sveučilište koje će u potpunosti prihvatiti europske standarde u visokom obrazovanju i znanstveno-istraživačkom radu, poručio je Tomić.

Ocijenio je kako promocija doktora znanosti govori i o ostvarivanju njihove društvene misije.

Danas smo ponosni za 25 novih doktora znanosti, što ujedno govori o ostvarivanju naše društvene misije, a društvena misija je jedno od naših vrlo važnih područja djelovanja i unutar je strategije Sveučilišta u Mostaru, pozicionirano kao jedno od strateških područja, zaključio je Tomić.

Promocija doktora znanosti upriličena je u sklopu obilježavanja 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru.

(Fena)


15 komentara

 • POSTALI STE SMIJEŠNI SVAKO MALO OVOLIKO TKZ DOKT OVE VRSTE ONE VRSTE A SVE PROPADA U DRŽAVI PA KADA STE TAKVI PAMETNI DAJ NEŠTA OPIPLJIVO NAPRAVITE DA NAS UVJERITE U SVOJE ZNANJE SMIJEŠNI STE I DOSADNI VIŠE JELI VAS UČE STARE KOMUNJARE BRANO MARKIĆ I ONA BUDALETINA IZ POSUŠJA

  12
  1
 • Hvalite me usta moja, moj Tomicu
  Da je bar sveuciliste na nivou ovolikog broja doktora znanosti
  Na zalost , to se na mostarskim fakultetima ne primjeti, naprotiv
  Neki dr.sc. nisu ni za ovce cuvati

  12
 • Pogledajte samo ko nosi bjeli mantil u domu zdravlja u sirokom, u grudin, posusju, kocerinu, sve tomicevi doktori a neznaju ni sami kako su uspjeli srednju zavrsiti ako su je i zavrsili redovno. Danas doktori.

  8
  3
 • Ti su doktorati strani radovi na engleskom ili njemačkom jeziku, prevedeni i i takvi tipovi glume velike znanstvenike.
  U Americi dr.sc. rade u velikim tvornicama i institutima da unaprijede proizvodnju države. Pitam se di će ovi….

  7
  1
 • Ja imam SSS i evo da i vas iskreno upitam,moj Hrvatski narode-da li se i vi bojite da za koju godinu mi necemo smjeti hodati po gradu ili ce nas morati zastititi ko rijetku vrstu!?Kad ovo citam povraca mi se,heeej stekli zvanje doktora znanosti!Kad vidim danasnje diplome MAGIIIISTAR prava,ekonomije.prometa itd!Da li se uopce zna tko moze biti magistar?A o doktoratu da i ne pricamo!Evo 70% njih ne zna ni tab mnozenja.a ima takvo zvanje?Jos kad vidim fakultet Travnik Medjugorje o Boze dragi pametne moje Hrvatska nacije!👍Zato mi SSS u misije rupe!

  6
  5
 • Postujem obrazovane ljude, ali svi ti doktori znanosti bi trebali biti korak ispred. Pa bi trebali nesto poduzeti da nama ili nasoj dijeci bude bolje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.