Sveučilište u Mostaru i Univerzitet “Matej Bel” iz Slovačke potpisali ugovor o suradnji

U ponedjeljak su u uredu hrvatskog člana predsjedništva BiH Dragana Čovića u Mostaru potpisani ugovori između Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta “Matej Bel” iz Banske Bystrice.

Rektor mostarskog Sveučilišta Zoran Tomić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovoga ugovora.

Riječ je o zajedničkom master studiju koji će realizirati kroz Studij politologije na Filozofskom fakultetu i u Banskoj Bistrici. Cijeli projekt financira slovačka Vlada. Kroz ovaj sporazum želimo steći nova znanja i iskustva posebice kroz prizmu iskustava u EU, istaknuo je rektor Tomić naglašavajući posebnu podršku hrvatskog člana predsjedništva BiH Dragana Čovića u realizaciji ovog projekta.

Vladimir Hiadlovsky, rektor Univerziteta “Matej Bel” kazao je da je ovo potpisivanje ugovora samo prvi korak ka daljnjoj suradnji ovih dviju visokoškolskih ustanova.

Kako smo već pričali sa predsjednikom, željeli bismo napraviti još nekoliko ambicioznih koraka od kojih je jedan i izgradnja Centra kriznog menadžmenta, kazao je Hiadlovsky zahvaljujući se rukovodstvu Sveučilišta u Mostaru i hrvatskom članu predsjedništva BiH Draganu Čoviću.

Čini mi se da je sporazum koji smo danas potpisali jedan veliki iskorak s obzirom da imamo jednu odličnu suradnju između Republike Slovačke i BiH koja traje već 20 godina. Vrlo brzo ćemo uključiti još neke partnere da bismo preko NATO saveza osigurali da Studij kriznog menadžmenta dobije svoje mjesto u Mostaru, kazao je Dragan Čović, hrvatski član predsjedništva naglašavajući kako će budući projekti ovih dviju ustanova uvijek imati podršku izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.