Sveučilište u Mostaru bogatije za 37 doktora znanosti

Povodom 44. obljetnice Sveučilišta u Mostaru u utorak je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru promovirano 37 doktora znanosti.

Tom prilikom auditoriju obratio se rektor prof. dr. sc. Zoran Tomić, a izvješća o doktorskim radovima promovenata podnijeli su prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak i prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Sanja Bijakšić.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, čestitavši novim doktorima znanosti, istaknuo je da 37 promovenata predstavlja novu snagu za društvo, ali i snažan reformski kapacitet. Sveučilište u Mostaru u zadnje četiri godine promoviralo je 191 doktora znanosti. Ovaj broj jasan je pokazatelj važnosti i uloge Sveučilišta u Mostaru ne samo u BiH nego i u okružju.

Doktorat je najviši stupanj postdiplomskoga studija koji se sastoji od seminarsko-obrazovnoga dijela i neposrednoga rada na izradi doktorske disertacije. Ove godine promovirano je 20 doktora znanosti iz područja biomedicine i zdravstva, 12 iz područja društvenih znanosti, dva doktora iz područja biotehničkih znanosti i po jedan doktor znanosti iz tehničkih, prirodnih i humanističkih znanosti, priopćeno je iz Sveučilišta u Mostaru.

Poznato 37 dobitinika Rektorove nagrade na SUM-u

(www.jabuka.tv)36 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.