Sveta Krizma u širokobriješkoj župi Kočerin

Na svečanom misnom slavlju u nedjelju 12. srpnja u crkvi svetih Petra i Pavla u Kočerinu (Široki Brijeg) generalni vikar Mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić podijelio je sakrament Svete Potvrde (Krizme). Svetu Potvrdu primio je 71 krizmanik.

Ove godine je za Krizmu je bila 71 osoba, 39 mladića i 32 djevojke. Budući da je u posljednji trenutak dolazak otkazao mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski, misno slavlje i podjelu Krizme je imao don Željko Majić, generalni vikar biskupije. Don Željku su u ime krizmanika dobrodošlicu uputili Josip Galić i Marta Sabljić, krizmanici.

Nakon misnoga slavlja usljedila je zajednička fotografija i čestitanje krizmanicima.

(www.jabuka.tv) 


12 komentara

 • Lijepo, ali potpuno neprimjereno da Mario Knezovic proziva varazdinskog biskupa zato jer nije dosao u Tomislavgrad. Uvijek mora glumiti fratra No.1 i vjernika br.1 također. Ako je situacija s koronom u BiH takva kakva jest, ima da se covjeku postuje njegovo pravo da ne dodje, a ne da doticni fratar vjecito moralizira i docira svakome. A za one koji zive u uvjerenju da korona eto ne ide u crkve i samostane, reci cu samo jedno ime: Veliki fra Ante Kutleša. Pa i nekoliko casnih sestara iz Miletine, pokoj im dusi. Mir i dobro.

  • Taj covjek nije svecenik. Tko god misli da jest nek se prebere u sebi i onda okrene onako kako su nas ucili pokornik i ostali! Doci ce dan kad svaka ama bas svaka tajna bude otkrivena…..ip adresa poznata nadzornicima. Lp.

  • Jedan od darova Duha Svetoga je STRAH BOŽJI.. Čovjek se jedino Boga treba bojati, ničega drugoga a najmanje ‘korone’, stoga podržavam fra Knezovića.. Ništa ružno nije rekao nego nam je svima oči otvorio da se ne trebamo bojati ničega, nikakve bolesti.. Bit će kako Bog dadne,. Samo jake vjere, molitve, i žrtve.

   Lp

   • Jedan od darova Duha Svetoga je i RAZUM. Ako vidimo da epidemija bukti, nema smisla dovoditi svecenike i biskupe iz Hrvatske ili bilo koje druge zemlje i izlagati ih eventualno riziku i neugodnoj situaciji ukoliko bi se zarazili i time po povratku ugrozili i svoje zupljane u Hrvatskoj. Vise mi se cini da je problem sto eto biskup Peric nije nazocio toj krizmi i vidio svu pripremu u njegovoj zupi pa je krizmati “morao” tek vikar biskupije, velik je to udarac necijem egu izgleda.

 • Nove generacije junaka , blagoslovljeni Krizmenici primiste neprocjenjive darove Duha Svetog čuvajte darove umnožite našu Svetu Vjeru ,Hvaljeno Ime KRISTOVO ISUSOVO 👼

 • Kočerin je samostalna župa u Širokobriškom dekanata u župi Široki Brig je gvardijan a u župi Kočerin župnik ,a pripadaju gradu Širokom Brigu ,a ovaj kočerin ti si zlonamjeran obuj bate i nosi gnjilu sa nji di oćeš,a naš fra Mario i dragi Velimir su čudo od pratara ,stastistika župa Kočerin je srednja župa priko 3000 vjernika i ima priko 50% vjernika nediljom na misama ,a puno mladi ide na Brig ili Međugorje znači više od 50% to nema nitko ,živili naši fratri Mario Velo i njihovo vjerno stado i ostali hrvatsko-Katolički puk

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.