Švedska u drugom valu pandemije uvodi najstrože mjere do sada – Jabuka.tv

Švedska u drugom valu pandemije uvodi najstrože mjere do sada

Švedska vlada u petak je uvela do sada najstrože mjere suzbijanja širenja covida-19 u drugom valu pandemije, a koje uključuju preporuke za nošenje maski u sredstvima javnog prijevoza i zatvaranje gospodarskih aktivnosti koje nisu neophodne.

Švedske vlasti do sada su se tvrdoglavo opirale uvođenju karantena i tijekom pandemije držale su otvorenima škole, poduzeća i restorane.

No težak drugi val pandemije s rekordnim brojevima novozaraženih gotovo svakog tjedna u posljednja dva mjeseca, natjerao je vladu da poduzme više.

Premijer Stefan Lofven u petak je rekao da će se sve gospodarske aktivnosti koje nisu neophodne, poput teretana, bazena i knjižnica, zatvoriti do 24. siječnja.

Također je rekao da vlada sada preporuča nošenje maski u sredstvima javnog prijevoza u najfrekventnijim satima.

Činimo što smo činili tijekom cijele pandemije, prave mjere u pravo vrijeme. I to je to, rekao je Lofven.

S gotovo 8.000 smrtnih slučajeva, broj umrlih od covida-19 po stanovniku nekoliko je puta veći nego u susjednim zemljama, no niži je nego u nekim europskim državama koje su se opredijelile za karantene.

(Hina)


1 komentar

  • Šveđani lažu sami sebi, broj umrlih po danu ne odgovara broju zaraženih. Imaju tri puta više zaraženih a tri puta manje umrlih na dan nego Austrija.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.