Švedska kompanija zaposlenicima ugrađuje mikročip za “kvalitetniji rad”

Ne tako davno ovakav scenarij bio je rezerviran isključivo za futurističke filmove i znanstvenu fantastiku, ali kako živimo u vremenima kada nemoguće postaje moguće, onda se događaju ovakve stvari.

I dok su nas nekada fascinirale priče o “cybrog ljudima” koji su “pola roboti, a pola ljudi” i kojima se ispod kože ugrađuju sitne elektroničke naprave, u švedskoj kompaniji Epicenter to je postala – stvarnost.

Iako nije obavezno, čak 150 zaposlenika te kompanije se dobrovoljno javilo na ugradnju mikročipova ispod kože. Razlog? Prema onome što tvrdi CEO kompanije iz Stockholma, Patrick Mesterson, riječ je o implantatima koji omogućavaju kvalitetnijekorištenje poslovnih resursa i veću razinu sigurnosti, piše Zimo.dnevnik.hr.

Jer, mikročip implantati veličine zrna riže omogućuju zaposlenicima, ovisno o razini pristupa, otvaranje pojedinih vrata unutar prostora kompanije Epicenter. U mikročipove su ugrađeni i kodovi za takozvani “secure print” protokol, što omogućuje pojedinicu da nakon što pošalje određeni dokument na neki od korporativnih pisača jednostavno prošeće do uređaja i nakon što se očita njegov kod, dokument će biti ispisan.

Tu je i mogućnost korištenja implantata kao svojevrsne verzije kreditne kartice s NFC beskontaktnim plaćanjem kako bi mogli na brz i jednostavan način platiti topli obrok u restoranu unutar kampusa. Vrlo vjerojatno postoji još poneka namjena, poput kontrole radnog vremena i prisutnosti na poslu, ali o tome se javno ne govori ništa. Uglavnom, u Epicenter kompaniji budućnost je već stigla.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

  • Nije mi baš jasno zašto se stavljaju implatanti, kad sve ove nabrojane funkcije iz teksta može obaviti neka narukvica ili kartica koju bi držao oko vrata, koju možeš skinuti nakon radnog vremena, ali eto… Ako ih to veseli, nek izvole.

  • Postajemo roboti sa kojim netko može upravljati.Raditi i živjeti ćemo onoliko koliko nam propišu moćnici,,masoni,,… U filmovima ovo bilo prestrašno gledati unazad 10 god,sada stvarnost a za 10 god, biti će obveza kao vakcina,cjepivo djeci..Pre strašno,odoh sve đavlu….

  • Vidiš, da su imali ugrađen čip ovom teroristi što se zaletio među narod, mogli su sa njim lakše upravljati. Ovo je kucanje na mala vrata za ugradnju čipova svim imigrantima radi lakše kontrole.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.