Šveđani zadovoljni pročistačom otpadnih voda u Mostaru

Novoimenovani generalni direktor Švedske razvojne agencije (SIDA) Jakob Granit i veleposlanica Švedske u BiH, Helena Lagerlöf danas su posjetili Mostar kako bi se uvjerili u provedbu projekta koje su financirali u ovoj lokalnoj zajednici.

Nakon obilaska svih lokacija na pročistaču otpadnih voda o radu postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda informirali su ih direktor J.P. Vodovod Toni Vidačak, izvršna direktorica J.P. Vodovod Zineta Muraspahić i rukovoditelj postrojenja za preradu otpadnih voda Ivan Bebek.

Direktor Granit i veleposlanica Lagerlöf istaknuli su veliko zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i činjenicom kako je Postrojenje sada radi u punom kapacitetu. Projekt izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda financiran je sredstvima Švedske razvojne agencije (SIDA), Svjetske banke i IPA fondovima.

Veleposlanica Lagerlöf naglasila je kako navedeni projekt nije važan samo za stanovnike Mostara, nego i za put Bosne i Hercegovine prema pristupanju Europskoj uniji.

Švedski dužnosnici također su u Gradskoj vijećnici održali su sastanak s gradonačelnikom Mostara dr. Mariom Kordićem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Mostara Salemom Marićem, a sastanku su bili nazočni i predstavnici UNDP-a.

Predstavljeni su rezultati MEG projekta, čiji je cilj demokratizacija lokalne uprave u Bosni i Hercegovini i pravednije, efektivnije i efikasnije javne usluge za građane, a posebno usluge vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama.

Projekt općinskog okolišnog upravljanja (MEG2) trenutno se implementira u 30 jedinica lokalne samouprave, a zajednički ga financiraju Vlada Švicarske, Švedska, Vlada Češke Republike, kao i Europska unija, dok projekat provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.