Svećenici protiv imenovanja stadiona u Napulju po Diegu Maradoni

Grupa svećenika uputila je pismo napuljskom nadbiskupu Crescenziju Sepi u kojem traže da se usprotivi imenovanju stadiona “San Paolo” po Diegu Maradoni.

Legendarni nogometaš Napolija preminuo je prošli tjedan u 61. godini od posljedniica srčanog udara.

Gradonačelnik Napulja Luigi De Magistris odmah je odlučio da stadion “San Paolo” nazove po legendarnoj “desetki” Napolija, prenosi Football Italia.

Ova odluka nije naišla na opće odobravanje.

Prema navodima lista “Il Mattino”, grupa svećenika zatražila je od napuljskog nadbuskupa da joj se službeno usprotivi.

Stadion se treba zvati po svecu koji nam je donio Isusa, navodi se u pismu.

S ponizošću osjećamo odgovornost da vam to kažemo. Bilo bi dobro da se zove Stadio San Paolo-Maradona, kao u Milanu San Siro-Meazza. To bi bio kompromis da sačuva našu vjeru i čast prvaka, dodaje se, prenosi Fena.

Pismo su potpisali don Salvatore Giuliano, don Luigi Merola, don Carmine Amore, don Lello Ponticelli i don Armando Sannino.

(www.jabuka.tv) 


5 komentara

  • Bio je dobar igrač ali nema šansi da bih nešto nazvao po njemu. Dati gol rukom na SP I PREŠUTITI je moralno dno,nula od čovjeka

  • Nije prešutio, javno je rekao da je ponosan što je ispao mangup i “englezima maznuo novčanik”… Kao osvetu za Falklandske otoke gdje su englezi napravili aneksiju

  • nemoralan covjek, primjer dna ljudske vrste i u nagonima nekontroli i gazenju svega za sta se vjera zalaze, nemoralan kao i svaki koji stekne slavu pa misli da za njega ne vrijede ni boziji ni ljudski zakoni..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.