Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen dan općine Čapljina

Povodom obilježavanja Dana općine Čapljina i blagdana sv. Franje, u dvorani kina ”Mogorjelo” u srijedu je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Prije Svečane sjednice načelnik općine Čapljina i Udruge Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i tako odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečana dvorana bila je puna gostiju iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života. Sjednica je započela intoniranjem himne BiH i Lijepe naše.

Nakon izvješća dopredsjednika Općinskog vijeća Čapljina Pere Kneževića, prikazan je i kratki video prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ove općine, a potom se uzvanicima obratio načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić.

Na videozapisu ste mogli pogledati što smo to napravili u zadnjih godinu dana, u ovom periodu između dvije svečane sjednice. Osobno sam zadovoljan sa onim što smo učinili i ponosan što sam dio tima koji je sudjelovao u cijeloj ovoj priči. Maloprije je ovdje rečeno da u državi kakva je BiH teško je raditi, međutim kada imate posloženu vertikalu, od općine preko županije, federacije do države, onda već kada imate članove predsjedništva, može se ipak puno toga napraviti i zato još jednom ponavljam da sam zbilja ponosan što sam dio tog tima, rekao je Vidić.

Vidić je pohvalio sa suradnju sa županijskom razinom vlasti, odnosno sa Vladom HNŽ, te posebno zahvalio ministrima Joviću, Krasiću, Bevandi, Opsenici, Soldi i predsjedniku Vlade Hercegu.

Ova Vlada je pokazala najviše od svih dosadašnjih Vlada senzibiliteta prema jedinicama lokalne samouprave sa području naše županije i evo još jednom, zbilja, iskrena zahvala i svakako da i Vama koje sam ovdje sada nabrojao pripada posebno mjesto u ovoj našoj pobjedničkoj momčadi. Suradnja sa federalnom i državnom razinom vlasti je također odlična. Potez ministrice u Vladi Federacije, ministrice financija gospođe Jelke Miličević koja je promijenila onu jednu odluku o raspodjeli prihoda PDV-a i na taj način mnoge općine koje su bile oštećene, uključujući i Čapljinu su prihodovale značajna sredstva u svoj proračun, istaknuo je Vidić.

Ministru Bevandi posebna zahvala za ulogu u ovome timu. Kao načelnik redovit sam na mnogim svečanim sjednicama u Federaciji , i zadovoljstvo mi je slušati izvješće načelnika, broj koliko se dobrih projekata napravilo, koliko dobro ti ljudi rade, zato i mojim kolegama gradonačelnicima i načelnicima posebno je značajno mjesto u našoj političkoj momčadi, HDZ BiH, nastavio je s pohvalama Vidić.

Kapetan naše političke momčadi je predsjednik Dragan Čović, koji ne da igra dobro već igra izvrsno, zato predsjedniče Čoviću dugo ćete još biti kapetan naše momčadi. HDZ BiH je prihvatila odgovornost i odgovorno kažemo da, mi smo to završili. Isto tako ako nešto nismo završili, ako smo nešto naopako napravili, odgovorno kažemo da, mi smo ti sa punom voljom i vizijom da ćemo to završiti i popraviti. Cijenjeni gosti, još jednom u moje ime i u ime općine Čapljina veliko Vam hvala što ste danas došli, ja se u Vašim sredinama uvijek lijepo osjećam tako da vjerujem da će i vama biti ugodno ovdje kod nas u Čapljini. Čestitam svim Čapljinkama i Čapljincima Dan općine, čestitam vam i blagdan svetog Franje, zaključio je načelnik Čapljine svoje obraćanje.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Čapljina nazočio je i hrvatski član predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je na početku svog obraćanja je čestitao Dan općine i blagdan svetog Franje svim Čapljinkama i Čapljincima.

Ja sam duboko uvjeren da ovaj “Cvijet Hercegovine” svakim dan nečim nadopunjavamo. Drago mi je da imate vrlo jasnu viziju bez obzira što su sustavne nadležnosti takve da lokalna samouprava ima samo malu, ograničenu nadležnost na tom dijelu aktivnosti koju vi razvijate ali zato od naše Vlade, sa svim ministrima, Federalne Vlade, sa svim ministrima u Vladi, parlamentarcima koji to prate, svim ministrima u Vijeću ministara pa do člana Predsjedništva uz sve ove projekte siguran sam da nikad niste bili sami. Čapljina postaje ugodno mjesto za život i da to treba samo dalje dorađivati i razvijati, rekao je Čović.

Pohvalio je projekte koje je pratila Županijska, federalna i državna razina vlasti, istaknuvši kako općine zajedničkim radom kreiraju bolji ambijent za život na ovim područjima.

Ne dozvolite da vas vrijeme na bilo koji način ograniči u našim vizijama, zaključio je Čović.

U glazbenom dijelu programa nastupile su ženska klapa “Lira” i učenica šestog razreda glazbenog odjela osnovne škole Vladimira Pavlovića Čapljina, Iva Bule.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.