Svečanom akademijom nastavljeno obilježavanje zaustavljanja tenkova – Jabuka.tv

Svečanom akademijom nastavljeno obilježavanje zaustavljanja tenkova

Program ”Svibanjskih sjećanja 2017.” u Širokom Brijegu nastavio se u ponedjeljak, 8. svibnja, prikazivanjem dokumentarnog filma ”3 dana” u širokobriješkom kinu Borak.

Potom je, u večernjim satima, na Trgu širokobrijeških žrtava, položen vijenac i zapaljene svijeće za sve poginule i stradale hrvatske domoljube, nakon čega je u kinu Borak održana svečana akademija.

U programu svečane akademije prikazan je kratki film ”Hrvatsko vijeće obrane u Domovinskom ratu – Animirani zemljovid”, a predavanje je održao Željko Raguž, zastupnik u Hrvatskom saboru i voditelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini, piše Bljesak.info.

U glazbenom dijelu nastupila je ženska klapa ”Diva”.

Program ”Svibanjskih sjećanja” završit će u utorak, 9. svibnja tradicionalnim mini-maratonom Polog – Široki Brijeg te koncertom Glazbene škole Široki Brijeg.

Mini-maraton će startati u 18.00 sati iz Pologa, a završit će ciljem na Trgu širokobrijeških žrtava dok je proglašenje pobjednika planirano na istom mjestu u 19.15 sati, piše Bljesak.info.

U 20.00 sati u Franjevačkoj galeriji Široki Brijeg bit će održana ”Večer hrvatske glazbe” odnosno koncert Glazbene škole Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.