Svečano započela nova akademska godina na Sveučilištu u Mostaru

Započela je nova akademska 2017./18 godina. Na svečanosti u Hrvatskome domu Herceg Stjepan Kosača nazočili su studenti prvih godina, dekani, profesori, asistenti i predstavnici županijskih tijela vlasti.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić poručio je studentima prve godine preddiplomskih studija kako postaju sastavni dio jedinoga javnoga sveučilišta na hrvatskome jeziku u BiH koje je otvoreno za sve te se temelji na europskim vrijednostima.

Naše programe prilagođavamo kako biste u moderno opremljenom kampusu usvojili kompetencije, znanja i vještine potrebne, ne za zavode za zapošljavanja, nego za tržište rada. Poseban napor činimo kako bi se povećao broj praktičnih sati nastave. Ali, ne zaboravite, i od vas očekujemo inicijativu. Zadaća vaših profesora je da vam otvore vrata znanja, no s druge strane od vas se očekuje da odgovorite s novim idejama, naglasio je rektor Tomić.

Rektor je naglasio kako će koordinacija i kompatibilnost znanstvenoga i nastavnoga procesa Sveučilište učiniti konkurentnijim na tržištu te je dodao kako je znanje prilika za izlazak iz gospodarske i svake druge krize u kojoj se ova zemlja nalazi.

Predsjednik Studentskoga zbora Sveučilišta u Mostaru Marko Džoić pozvao je studente da se uključe u izvannastavne aktivnosti. Posebno ističem i brojne mogućnosti mobilnosti studenata, tj. vaše posjete drugim sveučilištima, rekao je Džoić.

Nakon svečanosti u Hrvatskome domu Herceg Stjepan Kosača studenti prvih godina sudjelovali su na zajedničkom početku nastave na sastavnicama Sveučilišta u Mostaru.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.