Svečano u ŽZH: Grad Široki Brijeg i Općina Posušje slave svoj dan – Jabuka.tv

Svečano u ŽZH: Grad Široki Brijeg i Općina Posušje slave svoj dan

uočnica crkva široki brijeg
Grad Široki Brijeg i Općina Posušje u srijedu 15. kolovoza slave svoj dan, odnosno Dan Grada Širokog Brijega i Dan Općine Posušje.

Posušje je dan Općine obilježilo svečanom sjednicom Općinskog vijeća u srijedu 8. kolovoza, a Široki Brijeg dva dana kasnije Dan Grada obilježio je svečanom sjednicom Gradskog vijeća.

Blagdan Velike Gospe na temelju Zakona o blagdanima i neradnim danima u Županiji Zapadnohercegovačkoj (“Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 9/04) proglašen je neradnim danom u ŽZH.

Velika Gospa neradni dan u ŽZH: Široki slavi Dan Grada, Posušje Dan Općine

Na samu Gospojinu u Posušju neće biti koncerta, dok će na Trgu širokobrijeških žrtava biti održan tradicionalan koncert, a ove godine Širokobriježane i njihove goste od 21 sat zabavljat će Joško Čagalj Jole.

Na blagdan Velike Gospe u Širokom Brijegu svečana sveta misa bit će u 11 sati, a predvodit će je monsinjor don Antun Sente iz Karlovca. Na spomenuti blagdan od 4:30 sati ujutro vjernici imaju mogućnost svete ispovijedi, a svete mise bez propovijedi slave se u 5, 6, 7, 8 i 9 sati.

U Posušju je na Gospojinu ispovijedanje započelo u 6 sati, a svete mise slave se u 7, 9 i 19 sati. Središnje misno slavlje u 11 sati predvodit će fra Miljenko Šteko.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • I da ga ne proglasite neradnim danom, mi katolici znamo da je ro NERADNI DAN! Ko mora, oorosteno, molimo mi za nji ( bolnice, policije, gss, vatrogasne, hitne)!!!!! To je tako bilo i bice!! Spomenu se u Molitvama nasim!! Ja se ne usudim nista radit!

  • Jbo vas grad i status grada. Pola svita ili radi ili slavi gospojinu po svitu. Kako vas nije stid robovlasnici i polotičari, nemože sve vama, podigbite plaće i vratite ljudima njihovo pouzdanje na život u svojoj Domovini. Osiguraj te život u našoj Hercegovine i u našoj Bosni. Dosta je više Rasizma i Robstva…. Gospe pomozi nama a njima oprosti, neznaju što čine

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.