Svečano promovirano 367 diplomanata FFMO-a

Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u petak u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.

Promovirano je 367 diplomanata, od kojih je 211 prvostupnika i 156 magistara struke.

Prorektorica za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Sanja Bijakšić pozdravila je nazočne u ime rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića i kazala kako put do diplome nije uvijek lagan te da su diplomanti jednu dionicu svoga puta okončali.

Pred vama su danas novi izazovi, nove zadaće, nova istraživanja. Kada se nađete na tržištu rada, iskoristite znanje koje ste stekli, ono je izvor velike moći. Znajte da put pred vama neće uvijek biti lagan i neće biti bez prepreka, no trebate ići naprijed bez zaustavljanja. To je put kojemu kraj nije vidljiv, ali su izazovi i ljepota uspjeha neponovljivi, kazala je prof. Bijakšić.

Dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Dražen Barbarić je rekao kako obrazovni proces kojeg su diplomanti okončali nije bio nimalo jednostavan te da se nada kako im je fakultet bio vjerodostojan partner.

Vi ste najbolje upućeni koliko ste energije i truda ulagali u svoje fakultetsko obrazovanje. Ne bojte se života, budite hrabri. Ne zaboravite kako svaka generacija u sebi nosi impuls promjene, novoga i boljega, iskoristite taj impuls u svim onim sferama kojima ćete se baviti i unutar kojih ćete djelovati, poručio je dekan Barbarić i dodao kako su im vrata Fakulteta uvijek otvorena.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.