Svečano obilježena 29. obljetnica oslobođenja Bune

U ponedjeljak je, u sklopu manifestacije Lipanjske zore, svečano obilježena 29. obljetnica oslobođenja Bune kod Mostara.

Na obilježavanju obljetnice su sudjelovali pripadnici 4. Gardijske brigade Hrvatske vojske, kao i gosti iz susjednih gradova Širokoga Brijega i Čapljine te općine Čitluk čije su postrojbe sudjelovale u borbama za oslobođenje i očuvanje ovih prostora.

U ovoj akciji oslobađanja Bune, koja se dogodila 14. i 15. lipnja 1992. godine, nakon dva dana žestoke borbe se uspjelo ovladati južnim djelom lijeve obale Grada Mostara, nakon čega se neprijatelj povukao na obronke Veleža i Hrguda gdje je i ostala ratna crta do okončanja Domovinskog rata.

Na ovom obilježavanju odana je počast svim poginulim braniteljima služenjem svete mise te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen parku na Buni uz prigodan program.

Po završetku programa upriličen je mimohod u svečanom postroju ratnih stjegova od Spomen parka do Trga 13. srpanj u Buni.

Posebno bismo se zahvalili gostima iz 4. Gardijske brigade HV-a koji su došli u velikom broju i kao uvijek istaknuli dobro domaćinstvo na Buni, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, večer je protekla u ugodnom ozračju, navode iz Organizacijskog odbora.

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Upravo na RTS gledam jos jednu srpsku laž,bacaju vijenac u Bunu za poginule Srbe iako izbjegavaju reći da su to zlocinci koji su drzali pod opsadom sve kote oko Mostara, bombardirali Zapadni Hercegovinu i mislili kako ce Mostar biti dio Srbije. Bože mili luda i pokvarena naroda. Još lažu kako je prije rata bilo 40 tisuća Srba u Mostaru. Laž do laži kako reče onaj njihov pisac, lazu da slažu sebe, da obmanu javnost, …..Haracili su po Mostaru, svi Hrvati izbjegli iz Mostara, primali smo ih po kucama gdje je ko mogao. Nakon tog zločina naši bojovnici su ih potjerali sa kota olo Mostara te oslobodili grad od tih koljaca, nastala je BEZANIJA sve do Nevesinja. UGLAVNOM SU TI SRBI TEŠKI PATOLOSKI LAZOVI I KUKAVICE. DOK SU SA TENKOVIMA PRIJETILI HRVATIMA KOJI SU IMALI SAMO LOVAČKE PUŠKE HARACILI SU, BOMBARDIRALI CIVILE U HERCEGOVINI, CIM SU NAŠI OSLOBODILI JEDNU KOTU NASTALA JE BEZANIJA. ZLOCINCI KOJE JE GLUPI “HRVAT” ZLOCINAC TITO ŠTITIO ZAKO DA JE DAO UBITI SVE ONE KOJI SE BORE ZA HRVATSKU DRZAVU. NEKI TVRDE DA NIJE BIO HRVAT I DA JE PODMETNUTI AGENT DA BI VELIKE SILE ODRZALE SMRDOSLAVIJU. Ponovo porazeni zlocinci dižu glave, daj Bože da opet ne napadnu. Samo ovaj put necemo biti goloruki, potjerat ih do Bugarske granice kako im više ne bi palo na pamet terorizirati Hrvate

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.