Svečano blagoslovljen Gospin kip u Podboru

Mnoštvo Ramljaka i prijatelja Rame okupilo se u Podboru na blagoslovu Gospinog kipa koji je predvodio gvardijan fra Andrija Jozić.

Svojim pjevanjem blagoslov su uveličali pjesmom članovi Etno skupine ”Čuvarice”, a druženje je nastavljeno u veselom ozračju uz domjenak.

Nešto najljepše što se napravilo u Rami u zadnje vrijeme, Osjećaj je neopisiv!, Nemam riječi, komentari su sa otvaranja Gospinog trga i blagoslova u Podboru, u Rami.

Napokon se ostvario zavijet Dinka Juričića iz Čitluka, idejnog začetnika cijele ideje. Njegovoj sreći i radosti nema kraja; a ni suze radosnice nisu izostale u njegovim očima. Dinko veli:

Ma kao da si u Međugorju. Gledaš Gospu i samo tražiš međugorsku crkvu; kad ono tamo u daljini kao da iz vode izranja ramska ljepotica; crkva i samostan na Šćitu.

Na svim prisutnim se vidjela radost, zadovoljstvo, zahvalnost, ali i vapaj i molitva za bolje sutra, za mir, za blagoslov nad Ramom.
Organizatori su zahvalni najprije Bogu i Gospi na ostvarenju ovog projekta, piše rama-prozor.infob

Ramljaci-suorganizatori veliku zahvalu iskazuju Dinku i njegovoj obitelji koja ga je pratila svojim strpljenjem i podrškom. Zahvala velika ide i prijateljima iz Hercegovine, svima koji su na svoj način pomogli ostvarenju ovog lijepog projekta.

Treba istaknuti i ekipu iz Rame, iz Podbora koji su pod vodstvom Ivana Bilića-Šibija bili glavni nositelji svih radova, a neizostavna je i obitelj prvih ramskih hodočasnika u Međugorje, obitelj pok. Mile Ćališ-Penave koja je darovala zemljište za Gospin trg.

Velik je ovo dan za sve ramske hodočasnike, a posebno one koji su čak i bosi hodočastili u Međugorje.

Organizatori ističu da još ljudi žele sudjelovati i pripomoći dovršetku radova oko uređenja Trga. Ostalo je još popločati staze, a cijena radova je poprilično velika. Izvedba radova je malo kasnila zbog dobivanja potrebne dokumentacije, kiše te nekih drugih razloga.

Zahvalni smo Bogu što ovaj događaj možemo podijeliti i na ovaj način sa svim iseljenim Ramljacima. Majka stoji raširenih ruku, šalje blagoslov i čeka povratak svoje djece Miru, pravim vrijednostima i svom rodnom kraju, poručili su Ramljaci.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.