Sve stranice bez HTTPS-a u Chromeu će biti označene kao nesigurne

Google Chrome najpopularniji je internetski preglednik na svijetu pa i najmanja promjena u njemu ima utjecaja na brojne korisnike, ali i developere. Jedna takva najavljena je za srpanj, kada će u opticaj biti pušten Chrome 68. Od te verzije ovaj će preglednik u adresnoj traci u vrhu ekrana, uz adresu na kojoj se korisnik trenutačno nalazi, promijeniti način označavanja sigurnosnog statusa web stranica.

Od verzije 68 sve će internetske stranice koje ne koriste HTTPS protokol, već “obični” HTTP, biti označene kao nesigurne. Već više od dvije godine u Chromeu su nesigurnima prozvane sve stranice na HTTP protokolu koje traže unošenje bilo kakvih korisničkih podataka ili prijavu korisničkim imenom i lozinkom, a od srpnja kao takve bit će označene – baš sve stranice koje ne koriste enkripcijom zaštićeni HTTPS, piše Bug.hr.

Portal Jabuka.tv je označen kao sigurna stranica

Do sada je učinjen velik napredak u prihvaćanju HTTPS-a. Iz Googlea kažu kako je 80% prometa na na Chrome OS-u i Macu, te 70% web prometa na Windowsima zaštićen ovim protokolom. Na Androidu taj se udio popeo tek do 68%.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.