Sve popunjeno: Više od tisuću judaša na turniru “Borsa Open” u Mostaru

Ovoga vikenda Mostar će ugostiti više od tisuću judaša na tradicionalnom turniru “Borsa Open”.

U Mostaru se očekuje oko tisuću i sto natjecatelja iz 32 države.

Ove godine nove države su Meksiko, Libija Izrael i Danska. Vjerojatno je to najmasovnije sportsko natjecanje otkad postoji Mostar. Organizacija je na vrhunskoj razini. Jako smo puno uložili i truda i financijskih sredstava i ovu smo našu dvoranu pretvorili u pravu judo dvoranu pa se nadamo da bi priča o “Borsi Open” mogla prerasti u europski kup za nekoliko godina, kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Franjo Zadro.

Dodao je kako su praktično svi smještajni kapaciteti u Mostaru i okolici popunjeni, a organizatori su dio natjecatelja morali smjestiti čak i u dvoranu Judo kluba Borsa u Rodoču.

Naš turnir smatra se jednim od najjačih turnira za djecu u jugoistočnoj Europi. Natječu se djeca i mladi od 11 do 18 godina. U svakoj kategoriji natječe se 30-40 djece i na kraju će se samo najkvalitetniji borci uspjeti na pobjedničko postolje, istaknuo je Zadro.

Prve borbe kreću u subotu 13. listopada od 11 sati, u dvorani na Bijelom brijegu, a svečanost otvaranja planirana je u 13 sati.

Prvog dana na programu su mlađi uzrasti, a najzanimljivije borbe trebale bi biti u nedjelju, 14. listopada, kada su predviđene kategorije U-15 i U-18.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.