Sve je pozitivno, nemamo mandatara, nemamo potpise

Prvi ljudi MOST-a SDP-a nakon večerašnjinh su pregovora izjavili kako nemaju ime mandatar niti će sutra predsjednici Republike dostaviti potpise za njegovo imenovanje.

“Zasad je sve pozitivno i nadam se kako će se tako nastaviti. Govorili smo o podjeli odgovornosti prema resorima. O imenu mandatara zasad nećemo govoriti. Nastavili smo razgovore o formiranju vlade, nećemo ništa govoriti, još uvijek traju razgovori. Postoje dodatni rokovi koje smo otvorili HDZ-u zbog pravila jednakosti i zbog toga se sve odužilo. Taj je rok istekao danas. Sutra idemo kod predsjednice, nećemo ići s potpisima, zatražit ćemo dodatno vrijeme”, kazao je Petrov novinarima nakon sastanka predstavnika MOST-a i SDP-a večeras u Zagrebu..

“Ima dogovora, sutra ne dolazimo s potpisima, tražit ćemo odgodu od par dana. Zadovoljan sam, tvrdi su pregovarači, ali ovo sve vodi prema dogovoru”, kazao je Milanović nakon sastanka.

Pusić je kazala kako je zadovoljna sastankom.

Glasnogovornik HDZ-a novinarima je podijelio dokument koji je HDZ poslao MOST-u. Ne spominje se konkretno kako se odbijaju prijedlozi MOST-a, ali ni sudjelovanje u tripartitnoj Vladi. Naglašava se samo mogućnost nastavka pregovora s MOST-om, dok se SDP nigdje ne spominje.

“Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija, kako tijekom predizborne kampanje tako i poslije provedenih izbora, zalagali su se, a i dalje se zalažu za dijalog. Stoga su spremni nastaviti taj dijalog s ciljem postizanja suglasja i suradnje svih političkih opcija o ključnim reformama koje će doprinijeti boljitku hrvatske države i svih njezinih građana.

Hrvatski birači su na provedenim izborima za Hrvatski sabor velikom većinom se opredijelili za promjenu dosadašnjeg načina upravljanja javnim poslovima koji je zanemarivao stručnost, profesionalnost i odgovarajuće radno iskustvo, što je rezultiralo lošim upravljanjem i izostankom bilo kakvih rezultata.

HDZ i Domoljubna koalicija drže da je nužno kroz otvoreni politički razgovor doći do jasno definiranih ključnih reformskih promjena i do jasnog definiranja upravljačkih mehanizama, a time i do najboljih kadrovskih rješenja na načelima ravnopravnosti, stručnosti i odgovornosti.

HDZ i Domoljubna koalicija drže da nova hrvatska Vlada mora biti reformska i stručna, bez obzira na kojoj političkoj opciji pripadaju članovi te Vlade. Stoga predlažemo da novi predsjednik Vlade bude nestranačka osoba ili politička osoba oko koje dvije strane postignu suglasje.

Sukladno Vašem pozivu na razgovor predlažemo što žurniji nastavak pregovora predstavnika HDZ-a i Domoljubne koalicije s predstavnicima MOST-a temeljem gore iznijetih načela”, stoji u pismu koje potpisuje Karamarko.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Božu Petrova čeka gora sudbina nego Dražena Budišu. Zato što je Račan bio čestit i pošten komunjara za ovoga mafijaša Zorana Milanovića.Tip ili je pijan non stop ili je na nekim drogama samo nije sav svoj.Zorana Milanovića ostaviti u vlasti i Pusićku ravno je sa Šešeljem u ratu napadati Hrvatsku. Nezna se koja je veća izdaja,možda čak ova sa Zokijem ,Pusićkom i Pupovcem.

  • Nedaj Bože da ovi komunisti ostanu na vlasti još četiri god,pa uništili su Hrvatsku za svoje bezumne četverogodišnje vladavine. Ako im se ovi tupsoni iz Mosta prodaju za fotelje-Hrvatska je gotova. Postat će država slučaj, puno gora od Grčke. Samo HDZ, može izvući Hrvatsku iz ovog ništavila u kojeg su je doveli propalice iz SDP,a.

  • ma okani te se vise hdzeja ja sam hadezeovac i stoji i sada moje ime i prezime medu prvim clanovima medu prvi sto potpisa al od toga nema nista svi glasaci hdzeja moramo i tribamo se okrenit prema stranci hcspeju i tadan ce tek svanit hrvatska zora za ve hrvate diljem zemaljske kugle bog i za dom spremno promisli mo se malo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.