Sve je oprošteno: Poslanik Muhamed na novoj naslovnici Charile Hebdoa

”Sve je oprošteno. Ja sam Charlie.”, stoji uz karikaturu poslanika Muhameda koja će biti objavljena u srijedu 14. siječnja na naslovnici francuskog satiričnog lista Charile Hebdo.

Bit će to odgovor na napad od 7. siječnja u kojem je ubijeno 12 ljudi. Iako su mnogi mislili da će pokolj utihnuti časopis koji od 70-tih godina svojim karikaturama provocira, a sve više i vrijeđa ne birajući cilj, odmah nakon ubojstava u Parizu uredništvo je objavilo kako će nastaviti dalje.

France Presse je objavio kako je tri milijuna primjeraka (a prije pokolja list je izlazio u nakladi od 45 tisuća) već tiskano te da će biti u prodaji u 25 zemalja, na 16 jezika.

Podsjećamo, braća Cherif i Said Kouachi izveli su napad na redakciju koja je pod policijskom zaštitom od 2006. godine. U tom napadu ubijeno je 12 ljudi, a braća su nakon velike akcije u kojoj su sudjelovale jake snage policije i vojske, ubijena.


2 komentara

  • vi ste sad ovdje napisali da su provocirali i vrijedjali, i ako je to stvarno istina. ko im jebe mater, trebalo bi smiriti malo bure oko ovoga.. sto rekne thompson stici ce vas Bozja pravda, od kojeg god to boga bilo i kakva god ona bila. A 40 godina vrijedjanja, pa i dicu ce im ubit hahahaha

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.