Sve je krenulo iz Širokog: Cheerleading savez BiH primljen u Olimpijski odbor BiH | Jabuka.tv

Sve je krenulo iz Širokog: Cheerleading savez BiH primljen u Olimpijski odbor BiH

Cheerleading savez BiH primljen je u Olimpijski odbor BiH na Izbornoj skupštini održanoj 10. studenoga u Sarajevu.

Predsjednica Cheerleading saveza BiH je Nikolina Čolak iz Širokoga Brijega, inače pokretačica ovoga sporta u BiH.

Moram priznati u početku su me ismijavali i to me jako boljelo, a ismijavali su me oni koji nisu pojma imali o onome o čemu sam pričala. Nitko nije htio pomoći, podršku sam slabo od koga imala. Međutim kad se počelo sve jače i jače pričati o cheerleadingu, kad je o tome počeo pisati i Olimpijski međunarodni odbor e onda su na scenu stupili oni koji su glumili da pomažu, a u biti htjeli oteti kako bi se obogatili na tome, dok sam ja krenula to razvijati iz ničega iz čiste ljubavi prema sportu.

Bogu hvala sva ta teška vremena su iza mene, sada sam okružena divnim ljudima i vjerujem da možemo samo naprijed. Ne kažem i ja sam činila pogreške, vjerovala da mi svi dobro žele, ali bila sam i sad sam gledajući jako mlada i radila sam na razvoju sporta za kojeg nitko živ čuo nije, a o birokraciji u Bosni i Hercegovini da ne govorim. Mogla sam se komotno preseliti u Sarajevo koliko sam bivala po institucijama i koliko su me samo puta vratili zbog toga što mi fali jedan “papir”, da mi prethodno nisu rekli da mi isti treba.

Što se tiče ulaska cheerleading sporta u članstvo Olimpijskog odbora evo mogli ste i sami vidjeti da sam tamo među rijetkim ženama i da sam najmlađa to dovoljno govori o tome koliko sam mlada puno postigla, ali i o tome da trebamo raditi na uključenu što više žena u sportu. Drago mi je da sam doživjela i da sam upravo ja ta koja je uvela sport i drago mi je što će Široki Brijeg biti upisan kao mjesto pokretanja cheerleading sporta u Bosni i Hercegovini.

Ja sam odučila ostvariti svoj san i uspjela sam usprkos svemu i želim poručiti svima da se bore za svoje snove, jer ako postoji vjera koja pomiče planine to je vjera u samog sebe.

Prokrčila sam i olakšala put svim budućim cheerleading klubovima koji će se otvarati u Bosni i Hercegovini i naravno nastavit ću i dalje raditi na tome, a sada se i još više posvetiti Hrvatskom cheerleading klubu Široki koji je vjerujem najviše trpio moje izostanke zbog ovoga i vrijeme je da svim svojim sportašima uzvratim na najbolji mogući način. Dugo vremena sam radila da im priuštim nove strunjače i uspjela sam na kraju evo stiže nam jedna po jedna zadnjih dana i euforija je oko toga, sad nekako sve sjeda na svoje mjesto, kazala je Čolak.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Curo znam te iz viđenja ,malo dalja rodbina ,ali si super ,uporna i izdrži ,rad se isplati kad tad,a ti to imaš

  • sicam se dobro u srednjoj koliko su je maltretirali jer je i lipa i zgodna i uporna, cura je sve izdrzala. ima sad da umru od muke pojedinci iz dana u dan nize uspjehe u ovoj vukojebini gdje jos malo i nece nikog bit sve otislo preko. ona nije za ovog sela, prerasla ga jos u srednjoj, a bori se bolje neg neki koji su rodom odavde

Komentiraj: