Svaki branitelj u FBiH treba primati 326 KM

Radi definiranja Rezolucije i rješavanja problema demobiliziranih branitelja u Federaciji BiH do 24. listopada formirat će se radna skupina, sastavljena od predstavnika Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH, federalnih ministarstva financija, pravde, rada i socijalne politike i za pitanja branitelja te Vijeća branitelja FBiH.

Ovo je dogovoreno na današnjem sastanku predsjedatelja Zastupničkog doma Edina Mušića s članovima Vijeća branitelja FBiH.

”Ono što smo započeli 1. kolovoza danas smo definitivno završili s osnivanjem radne grupe u kojoj će biti naša tri predstavnika. Poslije 24. listopada očekujemo da Vijeće održi prvu sjednicu da bi se definiralo sedam točki rezolucije”, kazao je član Vijeća branitelja FBiH Esudin Džafić iz Srebrenika.

Vijeće se nastoji boriti za 70.000 nezaposlenih demobiliziranih branitelja putem rezolucije, koja će, kako kaže, Mušić imati svoju ”proceduralnu evaluaciju”, a tiče se ključnih pitanja za braniteljsku populaciju u Federaciji BiH.

”Svaki branitelj u Federaciji treba primati 326 KM”, smatra Džafić.

Članovi Vijeća koji su se okupili ispred Parlamenta FBiH, poručili su kolegama da ne prave blokade na graničnim prijelazima.

Mušić je prokomentirao da sjednice Zastupničkog doma nisu održane tri mjeseca najavio je da da će na konzultacijama parlamentarne većine, danas i sutra, utvrditi termini narednih zasjedanja.

”Istina je da je bio prekid i to je poznato oporbi. Imali smo ljetnu pauzu, nakon čega je nastala izborna kampanja, a tijekom koje je nepopularno održavati sjednice, te ćemo u narednom mjesecu intenzivirati svoj rad”, kazao je Mušić.

Odgovarajući na pitanje, koje je ispred Federalnog parlamenta danas uputio politički direktor SDP-a BiH Damir Mašić ”Zašto šefovi klubova oporbenih stranaka ne nazoče sjednicima Kolegija?” Mušić je naglasio da će ta sjednica brzo biti zakazana, na koju će biti pozvani svi članovi Kolegija, koji čini rukovodstvo Doma i šefovi klubova zastupljenih stranaka u Parlamentu FBiH.

(Fena)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.