Suzbijanje pepelnice na ekološki način

Rajčice, paprike, krastavce, dinje i druge povrtne kulture, ukrasno bilje i voćke u vrtovima i okućnicama svake godine, bez iznimke napada pepelnica.

Uz plamenjaču je to najznačajnija bolest, koja obuhvaća veliki broj različitih vrsta, karakterističnih za pojedine kulture, ali simptomi su uglavnom vrlo slični i lako prepoznatljivi. Na zaraženim biljkama pojavljuju se pepeljaste prevlake, ponajviše na lišću i stabljikama. Osim što umanjuje vrijednost kultura, posebno kada se radi o proizvodnji ukrasnog bilja, najveći utjecaj ima upravo na urod, koji se bez provođenja mjera može umanjiti i za 70%.

Suzbijanje pepelnice, kao i ostalih biljnih bolesti potrebno je provoditi preventivno, prije simptoma bolesti.
Sjemernani Agrocentri od ove godine u ponudi za suzbijanje pepelnice imaju i potpuno prirodan pripravak pod nazivom BIO GARDEN pepelnica. Pripravak se temelji na gnojivu na bazi sumpora s poboljšanim karakteristikama djelovanja, a dozvoljen je za upotrebu na svim kulturama.

Za sve ostale informacije vezane za Bio Garden pripravke za ekološku zaštitu bilja kontaktirajte našu Agro podršku na broj 039/700-000.

 

(www.jabuka.tv)