Šutalo poručio budućim novinarima: Ideje su svuda oko vas, prepoznajte ih

“Sveto pravilo novinarstva je čuti drugu stranu”, poručio je studentima Filozofskog fakulteta vlasnik i glavni urednik Hrvatskog Medijskog Servisa Milan Šutalo na predavanju pod nazivom “Istinske novinarske zvijezde – proizvođači ekskluzivnih i vjerodostojnih vijesti” održanom u srijedu.

Što je sve potrebno kako bi se uspjelo na tom putu, Šutalo je objasnio primjerima iz vlastitog iskustva.

– Novinarska zvijezda ne postaje se tako što ćete se slikati već iza toga stoji težak rad. Tri su stvari koje odlikuju dobroga novinara: ideja, pridržavanje etičkih standarda i stil, kazao je Milan Šutalo.

Iskusni novinar objasnio je budućim kolegama osnovna načela struke te što ih očekuje kada prvi put zakorače u svijet novinarstva.

– Ako od novinarskog posla očekujete da ćete doći uredniku prazne glave i da će vas on poslati na neki zadatak nikad nećete postati uspješni novinari. To će nedvojbeno biti dio vašeg posla, ali potrebno je nešto više. Morate se sami potruditi. Sve što vidite u medijima rezultat je ideje novinara.

Za dobru, ekskluzivnu, aktualnu priču ideje su svuda oko vas, samo ih trebate prepoznati, dodao je Šutalo.

Kao važan čimbenik za uspješno bavljenje ovim poslom Šutalo naglasak stavlja i na strast novinara.

Sve ostalo može se steći praktičnim radom i rutinom, uključujući i stil, koji se iz dana u dan može poboljšavati, poručio je Šutalo savjetujući studente da svakodnevno čitaju i budu upućeni u događanja.

Milan Šutalo dugogodišnji je novinar s iskustvom rada na tisku, radiju televiziji i novim medijima. Član je Vijeća za tisak i online medije Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv | Ivana Soldo)
1 komentar

  • A zašto ideje ne bi kopirali od druga Milana Šutala i pisali ono što mu nalože političari? Zašto uči djecu pogrešno, zato što se boji buduće konkuencije ili…?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.