Suradnja sa Sveučilištem: HT Eronet partner Microsoft konferencije u Neumu

HT Eronet telekomunikacijski je partner 8. Microsoft konferencije koja će se održati u Neumu iduća tri dana.

Ključne poruke ovogodišnjega nastupa HT Eroneta na MS konferenciji su: potpuna digitalna transformacija i modernizacija, inovacije u okviru ICT ponude s naglaskom na ICT marketplace, visokorazvijena društvena odgovornost, strateška potpora i zajednički nastup sa Sveučilištem u Mostaru te uspješna suradnja sa start up-ovima.

HT Eronet, u skladu s motom – Digitalna kompanija za digitalno doba – provodi potpunu digitalnu transformaciju. Te poruke odaslane su i s konferencije Izazovi digitalnog doba – Jesmo li spremni?, koja je održana prošloga tjedna u sklopu Međunarodnoga sajma gospodarstva u Mostaru.

Tom prigodom, predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac istaknuo je da je HT Eronet u 2017. godini intenzivno radio na procesu transformacije i modernizacije kompletne svoje mreže i usluga, odnosno na cjelovitoj poslovnoj IT transformaciji čiji je cilj implementacija novih naprednih IT i poslovnih sustava koji podržavaju našu usmjerenost prema krajnjim korisnicima.

Projekt nastavljamo i u 2018. godini. Također bismo uskoro trebali realizirati komercijalno puštanje u rad 4G mreže – svi tehnički i drugi preduvjeti HT Eroneta za brzo puštanje 4G mreže u potpunosti su ispunjeni i čekamo dozvolu za komercijalni rad, rekao je tada Vilim Primorac.

S obzirom na specifičnost trenutačne situacije, HT Eronet odabrao je rješavanje izazova ulaganjem u nove generacije. Stoga je poseban naglasak stavljen na suradnju sa Sveučilištem u Mostaru. Naime, tijekom sajma, potpisan je i Sporazum o suradnji između HT Eroneta i Sveučilišta, a Sporazum, između ostaloga, podrazumijeva suradnju na istraživačkim i znanstveno-obrazovnim projektima, unaprjeđenje razvoja znanja i vještina studenata kroz stručne posjete HT Eronetu i stručne prakse studenata te suradnju na osuvremenjivanju nastavnih programa.

Ta suradnja kojom se još jednom potvrđuje visoka društvena odgovornost HT Eroneta bit će naglašena i tijekom MS konferencije, a u ime Sveučilišta, na konferenciji za novinare, obratit će se i doc. dr. Tomislav Volarić, voditelj sveučilišnoga IT centra.

Sveučilište vidi HT Eronet kao strateškoga partnera i drago nam je da i u HT Eronetu razmišljaju na isti način. Naša suradnja, između ostaloga, potvrđena je kroz projekte: besplatan bežični internet za sve studente Sveučilišta u Mostaru (projekt je pri završetku implementacije), HT Eronet i Microsoft Skills centar, zajednički rad na neutralnoj točki za razmjenu internetskoga prometa, istraživanje i korištenje HT Eronet Cloud rješenja, podrška za e-učenje, vanjska suradnja i otvaranje zajedničkih stručnih studija, studentska praksa, e-škola za županije u kojima se nastavni proces odvija na hrvatskome jeziku, rekao je Volarić.

Potpora mladima i ulaganje u nove generacije na MS konferenciji bit će predstavljena kroz prezentaciju Rubiko privjeska i potporu mladome timu mostarskih studenata okupljenih u tvrtki Amplius Electronics, u kojemu su Luka Vučina, Marin Bevanda i Robert Rozić. Naime, HT Eronet prepoznao je ovu skupinu mladih entuzijasta koja je startala u sklopu poslovnoga parka SPARK i uspjela, od faze ideje, u veoma kratkom razdoblju, realizirati gotov proizvod spreman za tržište, koji bi se u prodajnoj mreži HT Eroneta trebao naći od lipnja 2018. godine.

Tijekom nastupa HT Eroneta na Microsoft konferenciji, bit će prezentirana i potpuno nova ICT marketplace platforma za upravljanje ICT uslugama. Prezentacija će uključiti detaljan opis korisničkih mogućnosti kroz praktičnu prezentaciju icrmarketplace.ba platforme.

Također, HT Eronet će predstaviti potencijale platforme za razvoj partnerskih odnosa s Independent Software Vendor poduzećima iz BiH. U okviru prezentacija HT Eronet će predstaviti cjelokupni ICT portfolio, kao i novine u ponudi. Kratkom prezentacijom bit će najavljeno i lansiranje usluge Upravljanje voznim parkom, koju će HT Eronet, u suradnji s tvrtkom Mobilisis, ponuditi korisnicima u BiH tijekom lipnja. Upravljanje voznim parkom, uz tehničku podršku na području BiH, osiguranu opremu u okviru usluge, omogućava podizanje razine upravljanja voznim parkom na višu razinu, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.