Supruge mafijaša: “Žena kraj koje sjediš možda ima želudac pun heroina”

One su supruge ozloglašene braće blizanaca, Pedra i Margarita Foloresa, odgovornih za ogroman porast tržišta narkotika u SAD-u u posljednja dva desetljeća.

Od 1998. do 2008. godine njih dvojica postali su veliki trgovci koji su gradili krijumčarske puteve preko meksičke granice, dramatično povećajući količinu kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane koja je prolazila do SAD-a.

Godine 2008., na vrhuncu moći, Pedro i Margarito donijeli su odluku o suradnji sa saveznim vlastima i tako postali doušnici. To je bila obiteljska odluka koja je donesena jedne noći za kuhinjskim stolom. U knjizi ‘Žene kartela’ navodi se kako su ključnu ulogu u tome imale njihove supruge. Njih dvije su i autorice spomenute knjige, koju su objavile pod pseudonimom.

– Morale smo zaustaviti ciklus zločina u koji su naši muževi bili uvučeni. Nismo htjele da naša djeca vide to kao svoju budućnost. Nismo nikad koristile drogu, a naši muževi nikad nisu bili ponosni na svoj svakodnevni rad. Učinili su to samo zato što je to bio jedini život koji su ikad poznavali – pravdaju muževe u svojoj knjizi.

– Godine 2015. Pedro i Margarito osuđeni su za svoje zločine – nastavljaju – a mi smo se skrivale. Sada živimo po tajnim mjestima s našom djecom, posjećujemo muževe vikendom i praznicima, a svoje susjede lažemo tko smo. Dok sjedimo u automobilu pitamo li se nije li vrijeme za promjenu telefonskih brojeva po drugi put u tom mjesecu, brinemo se hoće li nam se svjedočenje muževa obito o glavu. Hoće li karteli poslati ubojice da nas prate i ubiju.

Čak i ako nikad niste taknuli drogu, promijenit će vaš život. Iako toga možda niste svjesni, narkotici su svuda oko nas i mijenjaju svijet u kojem živimo. Blagajnica nevinog izgleda u prodavaonici u vašoj četvrti možda krije kilogram kokaina iza pulta. Slatka, tiha dama kraj koje sjediš u avionu možda ima želudac pun kesica heroina. Nasmijani roditelj koji vas pozdravlja možda se potajno bori protiv ovisnosti od lijekova protiv bolova, piše Daily Mail o knjizi.

– Naši muževi skrivali su milijune dolara kokaina i heroina u luksuznoj kućici pokraj ulice gdje se nalazi čuveni ‘Harpo Studio’ i učinili isto kod kuće nekoliko kilometara od mjesta gdje žive Kardashiani. Mi govorimo ljudima da smo samo domaćice odvojene od muža, ali istina, bili smo dobri prijatelji s plaćenim ubojicama – pišu dvije anonimne autorice.

– Ne pišemo ovu knjigu kako bismo postale bogate. Bile smo bogatije nego što smo sanjale u najluđim snovima, a istina je da nam to ne nedostaje, ali je isto tako istina da smo u tome uživale. Vozile smo luksuzne automobile, živjele u skupim stanovima, odmarale na rajskim plažama, trošile kao lude i opet imale više novca nego 99 posto ljudi. Ali, to je bio prljavi novac. Nismo napisale knjigu ni da bismo se pravdale što smo se zaljubile u kriminalce, već samo da ispričamo svoju priču – istaknule su Meksikanke.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.