Supertajfun Mangkhut pustoši Filipinima

Tajfun Mangkut pogodio je šire područje sjevernih Filipina, a pljuskovi i jaki vjetrovi prekinuli su opskrbu električnom energijom za više od 4 milijuna ljudi, čupali krovove, rušili stabla i staje.

Zasad je ozlijeđena samo jedna osoba, no vlasti kažu da neka područja nisu mogli kontaktirati jer je Mangkut prekinuo opskrbu električnom energijom i komunikacijske linije, prenosi HRT.

Tajfun je izazvao odron na grad Baggao u pokrajini Cagayan, sjeverno od Manile, a vjetar koji je pogodio pokrajinu i obližnja područja puhao je do 260 kilometara na sat.

Tajfun, najjači dosad na Filipinima u ovoj godini, pomaknuo se zapadno prema južnoj Kini ili Hong Kongu i očekuje se da će napustiti Filipine do subote navečer, objavila je meteorološka služba.

Najmanje 15.616 ljudi napustilo je svoje domove u pogođenim područjima, prema nacionalnoj službi za ublažavanje posljedica katastrofa.

Vlasti su prvotno naredile evakuaciju više od 800.000 stanovnika, no neki još uvijek odbijaju otići jer žele paziti na svoju imovinu.

Do you know just how huge Super Typhoon Mangkhut is? La Chaine Météo prepared this excellent comparison. It. Is. Huge!

Posted by Severe Weather Europe on Friday, 14 September 2018

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.