“Superputin”: Umjetnici prikazali Putina kao Supermena i Djeda Mraza

Na izložbi skromnoga naziva “Superputin” posvećenoj Vladimiru Putinu posjetitelji će moći vidjeti slike i skulpture koje aktualnoga predsjednika prikazuju kao Supermana, jahača konja, jahača medvjeda, ljubitelja životinja, čak i Djeda Mraza.

U velikoj dvorani muzeja smještenoga u prostoru nekadašnje tvornice u središtu glavnoga ruskoga grada posjetitelji se mogu diviti slikama i skulpturama koje njihova predsjednika prikazuju dok nježno miluje štenca, podiže rusku zastavu, neustrašivo jaše medvjeda, pokazuje “nadljudsku” snagu tijekom susreta s uspavanim tigrom, na Arktiku se druži s polarnim medvjedom ili hrabro puca iz minobacača.

Svaka izložena slika ili skulptura ističu neku od kvaliteta i vrijednosti našega predsjednika, rekla je za AFP Julija Žujeva, organizatorica izložbe otvorene do 15. siječnja, na kojoj je izloženo 30 slika i skulptura što su ih izradili mladi ruski umjetnici.

Svaki je mladi umjetnik Putina predstavio u nekom pozitivnom aspektu. Svatko od njih ga voli, poštuje i podupire, rekla je dvadesetdvogodišnja Žujeva. Putin je prikazan u liku nekoga od superjunaka jer on je naš superpredsjednik i superčelnik, istaknula je Žujeva, dodavši uz smijeh da mu samo nedostaje “superžena”.

Izložba bi nakon Moskve trebala biti predstavljena u Berlinu te u Londonu.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.