Superheroji i dinosauri dominiraju u kinima ovo ljeto

“Ant-Man i Wasp” globalno su otvorili sa zaradom od 161 milijuna dolara, od čega je 85 milijuna dolara u inozemstvu. U SAD-u, najnoviji film u kojem Paul Rudd i Evangeline Lilly glume mikroheroje zaradio je 76 milijuna dolara, čineći ga dvadesetim uzastopnim Marvel filmom koji otvara kao broj 1.

Film je imao najveći debi u Koreji s 20,9 milijuna dolara, nakon čega slijedi Meksiko s 6,7 milijuna dolara, pa Indonezija s 5,6 milijuna dolara. Ostale države gdje je dobro prošao su Rusija (4,9 milijuna dolara), Australija (4,7 milijuna dolara) i Tajvan (4,6 milijuna dolara). Sljedeći tjedan film kreće u Indiji.

I druga grupa protagonista u kostimima uživa uspjeh u box officeu. “Izbavitelji 2” od Disneya-Pixara skupili su još 35,7 milijuna dolara u inozemstvu i 29 milijuna dolara u SAD-u. U četiri tjedna, zaradili su 772,2 milijuna dolara širom svijeta.

S druge strane Universalov “Jurski svijet: Pad kraljevstva” je ovaj tjedan skupio 56,2 milijuna dolara na svjetskoj razini. Dinosaurski blockbuster, koji je upravo prešao milijardu dolara u globalnom box officeu, zaradio je punih 725 milijuna dolara samo iz inozemstva.

               (www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.