Superbaka (103) pomiče sve granice i ruši rekorde u trčanju

Ova Superbaka uistinu misli da su godine samo broj pa se na Seniorskim igrama natječe u trčanju na 50 i 100 metara, a ovog utorka postavila je i novi rekord u disciplini na 100 metara.

Julia “Hurricane” Hawkins (103) je zacementirala svoj naslov kao najstarija žena koja se natjecala na američkoj trkaćoj stazi nakon što je završila utrku na 50 i 100 metara na Nacionalnim seniorskim igrama u New Mexicu.

Ona već drži rekord u svojoj starosnoj skupini u utrci na 100 metara. Iako nije pobijedila svoj rekord, u utorak je pretrčala 100 metara za nešto više od 46 sekundi.

No, u ponedjeljak je istrčala 50 metara za 21.06 sekundi što je rekord na Seniorskim igrama za žene u 100-godišnjoj dobnoj skupini – zato što je ona prva koja se natječe u toj kategoriji.

Umirovljenu učiteljicu u pokretu drži više stvari – od rada u dvorištu svog doma u Baton Rougeu do natjecateljskih izazova.

Stalno sam aktivna. Imam zemljište od nekoliko hektara. Radim u njemu cijelo vrijeme. Imam 30 bonsai grmlja – od kojih su neki stari 40 ili 50 godina. To me drži zauzetom, kaže Hawkins.

S natjecateljskim biciklizmom počela se baviti u 80-ima, sudjelujući na seniorskim Olimpijskim igrama. Kad je postala jedina natjecateljica u svojoj skupini, njezina djeca su joj predložila da se okuša u trčanju.

Njezina koljena, leđa i bokovi su super, a jakim nogama pripisuje godine biciklizma. Ali joj problem radi vid, piši 24sata.hr.

Stalno brinem o tome. Osjećaš se manje sposobnim kad se takvo što dogodi. Nadam se da vidim dovoljno dobro da ostanem u bijelim crtama, rekla je.

Svojoj dugovječnosti pripisuje zdravu prehranu i to što ne konzumira ni alkohol ni cigarete.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.