Super trik kojim ćete najbrže i temeljito očistiti glavu tuša od prljavštine i kamenca – Jabuka.tv

Super trik kojim ćete najbrže i temeljito očistiti glavu tuša od prljavštine i kamenca

Naravno da nas poluzačepljena glava tuša prekrivena kamencem jako živcira. Međutim, duboko udahni i ne brini: stručnjaci imaju lijek za ovu situaciju – bez brige, nije neka atomska fizika…

Dakle, evo kako očistiti glavu tuša:

1. Obriši s rupa na tušu što je više moguće „prljavštine“ s pomoću grube spužve.

2. Još uvijek ne prska ravno?

Napravi mješavinu jednakih dijelova bijelog octa i vode (trebat će ti oko 1 šalice) i ulij je u plastičnu vrećicu.

3. Stavi plastičnu vrećicu oko tuša tako da su rupe uronjene u tekućinu, a vrećicu pričvrsti na dršku.

4. Ostavi da se natapa barem 15 do 20 minuta (do sat vremena ako može).

5. Izvadi vrećicu i obriši rastvorene naslage. Uključi tuš da ide vruća voda i spremna si za tuširanje.

Kako održavati tuš

Sada kad je glava tuša čista i voda slobodno teče, pobrini se da ostatak tuširanja također bude ugodan. Evo kako očistiti sva ostala škakljiva mjesta pod tušem.

Površine prekrivene plijesni

Započni otvaranjem prozora ili vrata kako bi dobro prozračila prostoriju, a zatim uzmi svoje omiljeno sredstvo za čišćenje kade i pločica. Čisti tuš u tri dijela – to će smanjiti „dim“ od spreja te spriječiti da se sredstvo osuši prije nego što ga obrišeš. Nanesi sredstvo na prvi dio koji pokriva i pločice i kadu te ostavi nekoliko minuta. Zatim poprskaj drugi dio i ostavi da se natapa dok čistiš prvi.

Vlažnom spužvom za ribanje obriši prvo područje širokim potezima – čisti najviše površine u najkraće vrijeme – a zatim spužvicu isperi. Kad je prvi dio završen, treći dio poprskaj, a zatim obriši i isperi drugi, nakon čega slijedi treći. Za eventualne preostale mrlje pomiješaj jedan dio izbjeljivača i dva dijela vode u boci s raspršivačem. Ostavi da se natapa nekoliko minuta. Uključi tuš na minutu kako bi se sam isprao, a svaki dio do kojeg ne dopire mlaz isperi s pomoću šalice u koju si usula vodu, piše miss7.hr.

Začepljen odvod

Upotrijebi svoj pouzdani odčepljivač odvoda. Ako ti ne uspije, prijeđi na kemijsko sredstvo za čišćenje odvoda i slijedi upute proizvođača. A ako još uvijek nemaš sreće, nema druge nego pozvati profesionalca – vodoinstalatera.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Za plocice: uzmete novu spuzvu, te zelenom povrsinom trljajte plocice, bez vode i cega. Samo subom spuzvom. Isperite , osusite. A za povrsine wc, i okolo ono zuto: 1:1:1:; varikina- sircet- vim tecni. Udri trljaj!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.