“Super-Hrvat” Edim Fejzić ponovno u akciji, novi oblik političke trgovine u BiH? – Jabuka.tv

“Super-Hrvat” Edim Fejzić ponovno u akciji, novi oblik političke trgovine u BiH?

Tužiteljstvo Bosansko-podrinjske županije provjerit će je li bilo nezakonitih radnji uoči osiguravanja dovoljnog broja ruku za smjenu ministrice MUP-a.

Akteri snimke koji je postala viralna negiraju optužbe. Političke trgovine u bh. društvu su česte. Međutim, rijetki su primjeri kad one dobiju sudski epilog i završe pravosnažnim presudama, piše BHRT.

“30 tisuća za MUP, kad, kad se postavi, 30 tisuća za MUP i 20 za bolnicu, jesi zadovoljan – jesam. Jesi ti zadovoljan – jesam?”

Zastupnik Edim Fejzić i Sead Tatarin razgovaraju o novcu koji se nudi za određene pozicije u MUP-u i Županijskoj bolnici. I to je dogovor o trgovini između SDA i koalicijskih partnera, kažu oni koji su snimku objavili. Prema audiozapisu za poziciju ministra policije bila je zainteresirana SDA, čiji je član Nijaz Musić i objavio snimak. I upravo članovi ŽO SDA pozivaju nadležne da provedu istragu nakon objavljene snimke.

Radi se o političkoj svakodnevnici kada je upitanju trgovina pozicijama. Nisam optimist da će se bilo što uraditi jer je takav stav zauzeo ŽO SDA, druga stav ljudi koji traže da se uključe istražna tijela nema mi logike da će uraditi bilo što protiv sebe. Ovo što se dogodilo baca veliku ljagu na SDA čiji sam i ja član, izjavio je Nijaz Musić, zastupnik SDA u Skupštini BPŽ Goražde.

Kažu, problem je nastao nakon što bivša ministrica unutarnjih poslova nije željela, po nalogu SDA, poništiti natječaj za prijem novih policajaca. I tako trgovina foteljama, pozicijama i rukama, ispostavlja se, u Bosni i Hercegovini je normalna pojava. Akter na snimci Edim Fejzić navode negira, te je pokrenuo kaznene prijave i tužbe protiv Musića.

Pričali smo o donacijama koje je trebalo osigurati za MUP i Županijsku bolnicu u tom iznosu, a oni su to preokrenuli kako njima odgovara da bi dali do znanja javnosti i kako bi mene i Tatarina povrijedili, kaže Edim Fejzić, zastupnik Goraždanske priče u Skupštini BPK Goražde.

I priča se skoro uvijek svede na to tko je izradio snimku. Moralne odgovornosti nema, a što je poražavajuće i kaznena odgovornost izostane, jer akteri snimke koji govore o kriminalnim radnjama ne budu procesuirani. Pokazale su to i tzv. afere “Papak” i “Asim”, piše BHRT.

Dok pravosuđe ne počne raditi svoj posao, dok ne počne sankcionirati takve kriminalce neće se ništa promijeniti, smatra Ivana Marić, politička analitičarka.

Zadnjim događnjima u skupštini BPŽ pozabavit će se i Županijsko tužiteljstvo u Goraždu, koje najvaljuje istragu o snimci i mogućem kriminalu. Javnost sa nestrpljenjem očekuje kako će rezultirati istraga.

Podsjetimo, Edim Fejzić član stranke Goraždanska priča, koji se (lažno) deklarira kao Hrvat i koji na osnovu toga ispred BPŽ-a stječe pravo da bude izaslanik u Klubu Hrvata u Federalnom Domu naroda. Za njega se spominje kako je u Skupštinu BPŽ-a ušao s 318 glasova kao Hrvat iz županije u kojoj žive samo 24 Hrvata prema posljednjem popisu stanovništva, a da ih je pridobio kupovinom i drugim nezakonitim radnjama.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

 • Poturcili se za vrijeme Turcina, mozda i je taj Hrvat. Sretan mu Uskrs, naš slijedeći blagdan😂. Raspad je jedino rješenje. Svi su pokušali spasiti Jugoslaviju, cak i Ameri, i sta se dogodilo, raspad, raspad, raspad…

 • Premijer optužen za deset miliona, cikotić za ratne zločine, osmica sa srednjom školom, mlinarević sa srednjom školom, turković veliča presuđenog zločinca za odrubljivanje glava, džaferovič dao putovnice talibanima što su se zadili u tornjeve u NY, toma šević svima iz guzice viri.. Nastavi niz..

  • Kad će optužnica za ratne zločine nad Hrvatima središnje Bosne, iza kojih stoji zločinačka mrcina Šefik Džaferović (Bio je i Alija u tom kolu, ali je krepao).

 • Kako mislite da se lažno izjašnjava da je hrvat, zašto muslim nebi mogao bit hrvat? Hrvati su pod prisilom promjenili staru vjeru pa malo pomalo prelazili na kršćanstvo i druge vjere. To je trajalo stoljećima, jedino su oni uz more prešli u kršćane do dolaska na vlast kralja Tomislava.
  A ove snimke su čiste novinarske manipulacije.

 • Kad će optužnica za ratne zločine nad Hrvatima središnje Bosne, iza kojih stoji zločinačka mrcina Šefik Džaferović (Bio je i Alija u tom kolu, ali je srećom krepao, što je velika sreća, osobito za muslimane, jer bi se džukcu natovarili bezbrojni zločini za koe je zaslužan).

 • I1:19..pa te hebem u tu zatucanu glavu..glupa ko surac..da si mi sad blizu..volio bih ti zavrnuti tu siju ko kokoski..gdje ce edin biti Hrvat?Neka se javno pred kamerama najede krmetine i ja cu mu skinuti kapu!Ili si ti sam ovakav Hrvat?Nema tih para na svindtu da bih se ja izjasnio kao Bosnjak!Mozda netko i bi?

 • Uopce nisam objavio ni 1 (jeedan) kom,problem je u tome . Sto kad ja napisem svoj stav..a vama se ne svidja..vi kazete prebrzo objavljujem kom!ZNACI NI JEDAN NISAM OBJAVIO..I ZAKLJUCAK..SUGA STE OD PORTALA I NULA!FUJJJJJ..Sad ovaj objavite

 • I meni se to događa ako branim domoljublje, svecenike, ako ukazujem kajo je komunizam bio najvece zlo za Hrvate. U pravilu ako pisem negativno o pravim vrijednostima komentar prođe, u suprotnom komentar prebiru po dva sata. Otprilike znam kada nece proći..ako diram u srž problema ili ako nađem odgovor na ljevicarske podvale. Toliko o slobodi

 • ovo što neki nazivaju državom,neće i nemože dugo,ako se ovako nastavi.
  Država podrazumijeva; red, zakon, uvažavanje, zdravu privredu: školstvo, zdravstvo. Dakle sve ono što ova nema!
  kakva joj je sudbina jasno je

 • jeste li kada čuli ili vidjeli da se iz franscuskog kantona u Švicarskoj,stanovnik,građanin švicarac kandidira na neku funkciju kao u njemačko ili talijanskom kantonu?
  Niste i nećete.
  Pošteno podjeljena. Pošteno prihvaćena. Jaka i jedinstvena.Cijelovita. Nedjeljiva. Švicarska!

  Neka mi netko objasni zašto to nemože biti u BiH?
  Bez demagogije.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.