Suniti Hindić tri i pol godine zatvora zbog ubojstva Nine Ivankovića – Jabuka.tv

Suniti Hindić tri i pol godine zatvora zbog ubojstva Nine Ivankovića

Sunita Hindić-Bošnjaković (21) osuđena je na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva biznismena Nine Ivankovića (55) u njegovoj Villi Ivanković na Buni kod Mostara, odlučilo je u petak Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru.

Sudsko vijeće ovo je kazneno djelo okarakteriziralo kao ubojstvo iz nehaja.

Prema optužnici Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. listopada 2019. godine oko 7:00 ušla u sobu Ville Ivanković u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeri da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Uslijed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na mjestu podlegao.

Osuđena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno bili u ljubavnoj vezi.

Prije samog ubojstva provodili su se uživajući alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekt te se taksijem uputila u pravcu mostarskog naselja Ilići gdje je bila privremeno nastanjena, navedeno je u optužnici, prenosi Klix.

Tijekom vožnje je s njim razmjenjivala SMS poruke, među kojim je napisala: Ološu, mrzim te…. Potom se vratila u motel, u sobu u kojoj se nalazio Ivanković, gdje su se nastavili kratko prepirati i gdje ga je na koncu usmrtila iz njegovog pištolja CZ 7,65 dok joj je bio okrenut licem.

Tijekom dokaznog postupka saslušani su brojni svjedoci, među kojima su i pojedini gosti motela, koji su se i zatekli u vrijeme ubojstva. Saslušani su i pripadnici policije, među kojima i oni iz Policijske postaje Bugojno, na čijem području se Hindić skrivala nakon ubojstva, te vještaci MUP-a HNŽ-a i Federalne uprave policije, koji su vršili pretres mobitela i izvukli pozive i SMS poruke razmjenjivane između Ivankovića i Hindić. Također, su saslušani brojni vještaci, a priloženo je stotinu materijalnih dokaza.

Osuđenu Hindić je odvjetnica Nada Dalipagić branila navodima kao se radilo o spletu nesretnih okolnosti, ali vještačenja su pokazala da je u vrijeme počinjena ubojstva bila potpuno uračunljiva.

(www.jabuka.tv)