SUM pokreće studij umjetne inteligencije

Sveučilište u Mostar pokreće dva nova studijska programa: Diplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Europski studij i Sveučilišni diplomski studij Primjena umjetne inteligencije na daljinu.

Pokretanjem novih diplomskih studija Sveučilište u Mostaru donosi nove perspektive obrazovanja na području Bosne i Hercegovine.

Diplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Europski studij omogućit će studentima stjecanje interdisciplinarnoga znanja i vještina iz različitih područja potrebnih za vođenje i sudjelovanje u europskim projektima i inicijativama, dok će Sveučilišni diplomski studij Primjena umjetne inteligencije, čiji će se nastavni plan i program izvoditi putem studiranja na daljinu (online), nuditi dublje razumijevanje teorijskih i praktičnih aspekata umjetne inteligencije.

Ova odluka Senata odražava predanost Sveučilišta u Mostaru prilagodbi obrazovnih programa suvremenim potrebama društva i tržišta rada. Usvajanjem novih nastavnih planova i programa Sveučilište iskazuje svoju sposobnost i spremnost da prati brze promjene u tehnologiji, ekonomiji i društvu te osigura da njegovi studenti steknu relevantna znanja i vještine.

Diplomski sveučilišni interdisciplinarni studij Europski studij i Sveučilišni diplomski studij Primjena umjetne inteligencije proizišli su iz kontinuirana praćenja aktualnih potreba tržišta rada te odlučnosti da Sveučilište u Mostaru pruža visokokvalitetno obrazovanje kroz koje će studenti imati priliku stjecati teorijsko znanje i primjenjivati ga u praksi kroz različite studijske projekte, seminare, aktivnosti i radionice.

Sustavno usmjereni prema potrebama suvremenim akademskim trendovima novi diplomski studiji dizajnirani su kako bi odgovorili na zahtjeve i potrebe modernoga društva. U konačnici, ovaj važan korak Sveučilišta u Mostaru predstavlja ne samo napredak u njegovoj obrazovnoj ponudi nego i priliku za studente da se pripreme za buduće izazove i postanu konkurentni na tržištu rada, pridonoseći tako općemu i društvenomu razvoju regije, priopćio je SUM.

Musk: Umjetna inteligencija bit će pametnija od svih ljudi zajedno

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

6 komentara

  • Umjetna inteligencija sluzi diktatorskoj kabali, di je mir-rat, istina-laz. Slobodni govor se hoce sprijeciti, nazivaju ga “desinformacija”. Dabogda se svit na zapadu diga.

  • Niste normalni. Za korištenje bilo koje funkcionalnosti jezičnih modela AI-a ne treba nikakvo predznanje, a pogotovo ne studij. Al stvarno degradirate studij to je jezivo. Navlačite losije ucenike na besmislene studije informacijskih znanosti a sad i ovoga

    • Na studijima se ne uči korištenje nečega, već priprema da ti to nešto napraviš …
      Smisao studija je da studenti proučavaju, istražuju, pa i naprave još bolje modele, na nužno jezične… itd.,

    • Ti si sigurno neki opak informatičar pa tako znaš da su informacijske znanosti nepotrebne za studirati, možda si vjerujem neki vrstan programer, po tvome dalo bi se zaključiti da si maher najmanje za c++, ili mislim da si ipak i sam tvorac istog.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.