Sukob Boysa i policije u Plzenu, dio navijača pušten bez ulaznica

Nešto prije 19 sati došlo je do sukoba između BBB-a i domaće policije ispred stadiona u Plzenu, gdje od 21 sat prvi susret šesnaestine finala Europske lige igraju Viktoria i Dinamo, jer na tribine je pokušala ući veća skupina zagrebačkih navijača bez kupljenih karata, piše HRT.

Na kraju je na tribine pušten dio navijača bez kupljenih ulaznica, a pokušava se pronaći mjesto za još jednu skupinu. Ostale kordon policije sprječava na putu prema stadionu.

U Plzen su od ranog jutra stizali Dinamovi navijači, kako oni s ulaznicama, tako i oni bez njih. Pred tribinama stadiona Doosan Arena okupilo se oko 1500 Bad Blue Boysa. Problem je bio to što je njih samo 400-injak imalo ulaznice za večerašnji dvoboj protiv Viktorije, a odlučili su pokušati grupno ući na tribine. Pokušali su natjerati policiju da ih sve pusti na tribine, ali neposredno prije početka dvoboja ulaze oni s kartama i samo dio onih bez ulaznica, dok ostalima zasad ulaz priječi kordon policije, a nezadovoljstvo iskazuju paljenjem baklji.

Pratite uputsva policije, pustit će vas, rekao je na hrvatskom jeziku prevoditelj navijačima preko megafona, a obećanje je policija počela djelomično ispunjavati oko 19.45, kad su “Boysi” počeli ulaziti na stadion.

Ulazite jedan po jedan, bez nereda. Ako netko nešto napravi, svi lete van sa stadiona, rekao je nešto kasnije jedan od vođa BBB-a obraćajući se zagrebačkim navijačima.

Nekoliko navijača nastradalo je u sukobu, a nekoliko ih je policija i privela. Jednu skupinu policija je držala kod katedrale u središtu grada, a riječ je o onima koji su kupili karte u prosincu, kad se karta mogla uzeti bez čeških dokumenata.

Iz Dinama su ranije objavili kako ulaznice za domaće sektore mogu kupiti isključivo češki državljani uz predočenje osobnih dokumenata te da će se pri ulasku na stadion strogo pregledavati dokumenti.

Bez obzira na ulaznice, izvrsno raspoloženje vladalo je tijekom dana među navijačima koji su se slikali, pjevali navijačke pjesme i odlično se zabavljali.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.