Šuker otkrio tko će biti domaćin dodatnih kvalifikacija i rastužio Osječane

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon sjednice Izvršnog odbora otkrio je kako će Maksimir biti domaćin utakmice dodatnih kvalifikacija za SP u Rusiji, a Zlatko Dalić ostaje tek privremeni izbornik…

Ovog ponedjeljka sastao se Izvršni odbor HNS-a i očekivano je Zlatko Dalić zadržan kao izbornik nogometne reprezentacije, ali i dalje ostaje tek privremeno rješenje.

“Kad završe ove kvalifikacije pričat ćemo o budućnosti,”! rekao je Davor Šuker i dodao:

“Dalić je sve prihvatio. Koliko je bio pošten najbolje pokazuje što za ove dvije utakmice neće dobiti ni ugovor, neće dobiti nikakvu nagradu. Bitno je da on sada ima mirnoću.”

Drugo najvažnije pitanje bio je izbor grada domaćina utakmice dodatnih kvalifikacija. Iako su se Osječani nadali da će dobiti taj susret, s obzirom da im je oduzet onaj s Finskom u zadnji čas, na kraju su u HNS-u ipak odlučili ugostiti sljedećeg protivnika na maksimirskom stadionu.

“Što se tiče Maksimira, odlučili smo se zbog sigurnosti da se igra u Zagrebu iako smo Osijeku bili obećali prvu iduću utakmicu. Obećajem da ćemo to napraviti čim bude moguće,” objasnio je predsjednik HNS-a.

Cijene ulaznica bit će između 60 i 200 kuna.

U utorak nakon ždrijeba dodatnih kvalifikacija saznat će se hoće li Hrvatska prvu ili drugu utakmicu igrati na maksimirskom stadionu, kao i protivnik u tom dvoboju. Prve utakmice igraju se između 9. i 11. studenoga, a uzvrati između 12. i 14. studenoga.

Potencijalni suparnici su Sjeverna Irska, Švedska, Grčka i Republika Irska.

“Ne bih želio Grčku iz sigurnosnih razloga i putovanja navijača, a tko zna bi li to bilo dopušteno. Sjetite se samo incidenta s PAOK-ovim autobusom i onoga s našim navijačima u Pireju,” naglasio je Šuker.

Na dnevnom redu IO-a trebalo je biti i pitanje izgradnje kampa na Sveticama, ali je rasprava prebačena za iduću sjednicu, piše Tportal.hr.

“Na IO-u smo odgodili odluku o Sveticama, o tome ćemo raspravljati na našem sljedećem sastanku. Vidjet ćemo što je najbolje za kamp, koliko imamo novaca za taj projekt, pa odlučiti u kojem ćemo ići smjeru. Sada nam je najvažnije da se plasiramo u Rusiju,” zaključio je prvi čovjek HNS-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.