Šuker: Nikada u životu nisam sudjelovao u namještanju utakmica!

Nakon medijskih napisa kako je prvi čovjek hrvatskog nogometa Davor Šuker bio u uskoj vezi s kladioničarskom mafijom, oglasio se danas i sam predsjednik HNS-a.

“Prošloga tjedna objavljeni su članci u nekim medijima na temu mog potencijalnog odnosa s g. Antom Šapinom i g. Marijom Cvrtkom.

Prvo, želim naglasiti kako sam čovjek iz nogometa i kako sam posvetio svoj život sportu kojeg volim. Imao sam priliku predstavljati nekoliko velikih klubova u nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Povrh toga, imao sam čast braniti boje svoje zemlje u 69 utakmica. Kroz sve to, bio sam u prilici upoznati i pozdraviti tisuće osoba povezanih sa sportom.

Nažalost, u toj širokoj skupini su i oba navedena Hrvata optužena za namještanje utakmica. U svakom slučaju, mogu jasno potvrditi kako nikada u životu nisam bio uključen u bilo kakvu aktivnost koja za cilj ima dogovaranje ili utjecanje na ishod nogometne utakmice.

Nadalje, mogu potvrditi kako smo Hrvatski nogometni savez i ja potpuno predani borbi protiv te strašne bolesti kakva je namještanje utakmica.

Također želim ovom prilikom istaknuti da nikada nisam bio ispitivan od strane bilo kojeg ovlaštenog tijela u vezi s navodnim odnosom s g. Antom Šapinom i g. Marijom Cvrtkom. Dobro je poznato da je ured bochumskog javnog tužiteljstva više od sedam godina vodio, i još uvijek vodi, borbu protiv namještanja nogometnih utakmica. Mogu potvrditi da me to tijelo nikada nije ispitivalo o bilo kakvim potencijalnim implikacijama koje bi me povezale s takvim aktivnostima, iz jednostavnoga razloga što nikada nisam igrao ili djelovao protiv svojih čvrstih fair-play načela i ljubavi prema integritetu sporta.

Kratko i jasno”, stoji u izjavi Davora Šukera objavljenoj na stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Pa čovjek odgovara ono što ga se i ne pita. Nitko ga nije prozivao za namještanje utakmica već na klađenje većih suma novca na namještene utakmice, što je isto krivično djelo kao i za samo namještanje i ide ruku pod ruku sa namještanjem.

Komentiraj: